Hoe fix je een lekkage als je niet weet waar het lekt?

Mensen schroeven een dak op hun huis om zich te beschermen tegen de oncomfortabele effecten van regen en nattigheid. Des te treuriger is het dan als er opeens een gaatje in dat belangrijke dak lijkt te zitten. In dakjargon is er dan sprake van een zogenaamde ‘lekkage’ (dit is Frans voor lekkage). Erg vervelend natuurlijk, maar wat kan je daaraan doen?

Het meest voor de hand liggende is om het lek te dichten. Hiervoor neem je een plakbandje of iets beters en dat plak je dan over het gaatje. Maar wat kan je doen als je niet precies weet waar het lekt? Simpel, dan plak je gewoon voor de zekerheid overal plakband op. Plakband is tegenwoordig namelijk helemaal niet meer zo duur en als je er heel erg veel rollen van koopt kan je vast nog wel ergens wat volumekorting op de kop tikken. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een paar avonden tijd om structureel je hele huis in te plakken. En wat hulp van vrienden is natuurlijk ook nooit weg.

Mocht je dak nou nog steeds lekken als je je hele huis hebt ingeplakt, zit er niets anders op dan nog meer plakband kopen en ook al je bezittingen in plakband in te wikkelen. De waterdichte werking van plakband zorgt er namelijk ook voor dat de inhoud luchtdicht verpakt blijft en zo beter behouden kan worden in een vochtige omgeving. Dit is bijvoorbeeld ook de reden dat de oude Egyptenaren het vroeger zo vervelend vonden dat plakband nog niet uitgevonden was tijdens het mummificeren. Met de kennis van nu hadden ze dat heel anders aangepakt.

Maar goed, plakband is dus dé oplossing voor elke lekkage, ook als je niet weet waar het lekt. Ik zou zeggen, neem er ruim de tijd voor en probeer er ook een beetje van te genieten!

Met de juiste voorbereiding kan je jezelf hier uren mee vermaken:

Deze vraag is ingediend door niemand minder dan Marjan, langdurig ervaringsdeskundige en inmiddels expert op het gebied van ongewenste lekkagezaken. Mijn dank is groot Marjan, hopelijk heb je wat aan mijn advies. En uiteraard help ik je graag met een weekendje plakband plakken. Dat is wel het minste wat ik kan doen voor mijn grootste sponsor richting de Tesla!

You May Also Like