Hoeveel geld heb je verdiend met deze website?

Liveblog!

Heb je je altijd al eens afgevraagd hoe het geld verdienen met een website in zijn werk gaat? Ik in elk geval wel en via deze post wil ik graag mijn ervaringen op weg naar een online bijverdienste met jullie delen. Van je hobby je werk maken zeg maar, maar dan in het echt.

Om dat mogelijk te maken zal je de komende tijd hier en daar wat reclames zien verschijnen en als je daarop klikt verdien ik zomaar een paar centen via Google AdSense. Zo hoop ik langzaam een passief inkomen op te bouwen dat ik dan braaf apart ga zetten op een spaarrekening. Het plan is om daarmee een Tesla te kopen zodat ik erbij hoor. Via dit liveblog hou ik jullie graag op de hoogte van de actuele balans naar dit doel.

Updates mei 2018
 • Een nieuwe Tesla kost (zonder extra’s omdat ik wel gewoon wil blijven) zo’n 120000 euro. Op dit moment heeft deze website me 72,34 gekost voor de domeinnaam en een jaar webhosting. Dit betekent dat ik nog maar 120072,34 nodig heb voor de Tesla. Dat gaat lekkerrr!
 • Ik ben ook goedgekeurd voor de affiliate programma’s van Bol.com en Coolblue, dus als jullie via deze links iets kopen krijg ik een paar procentjes commissie. Dit moet ik nog even testen.
 • Tevens ben ik nu aangesloten bij Google AdSense waardoor ik banners op de site kan plaatsen. Als je daarop klikt krijg ik een paar cent (nog best wel wat eigenlijk: er is nu 2 keer geklikt en dat leverde me 17 en 23 cent op. Hopsa!) In totaal maakt dat 0,40-72,34= -71,94 euro verlies (oftewel -0,000586% van een Tesla) Nog even doorzetten dus!
 • Nu een week later is er in totaal maar liefst 12 keer op de banner geklikt. In totaal heeft dit me zowaar 2 euro en 17 cent opgeleverd. Dit bedrag is nu nog een schatting en wil nog wel eens veranderen. Ik denk dat Google dan wat klikjes aan het ontdubbelen is ofzo.
 • Ai! zojuist heb ik een mail gekregen dat mijn AdSense account 30 dagen is opgeschort omdat ik op mijn eigen advertenties heb geklikt. Kennelijk mag dat dus niet! Als bijkomende straf worden al mijn centen tot nu weer teruggegeven aan de adverteerders en sta ik dus weer helemaal terug op 0. Balen! Daarbij is het ook niet toegestaan om mensen expliciet te vragen om op mijn reclame te klikken dus ik moet mijn strategie hier enigszins bijstellen. Terug naar de tekentafel!
 • Na een flinke brainstorm hem ik een nieuw tijdelijk businessplan geïmplementeerd: The Tikkie Experience! Ik ben van plan om alle bezoekers de spanning van een Tikkie te kunnen laten ervaren. Doe je mee? Check dan deze post!
 • Ik had me ook aangemeld voor het affiliateprogramma van de Wehkamp maar zij hebben mij zowaar geweigerd! Reden: mijn website straalt niet het Wehkamp-gevoel uit. Moeten zij maar eens opletten:
Updates juni 2018
 • 1 juni – helaas, na een grondige marketingevaluatie moet ik concluderen dat mijn nieuwe aanpak niet het gewenste resultaat heeft. Of enig ander resultaat. Niemand blijkt namelijk gebruik te hebben gemaakt van The Tikkie Experience. De markt is daar nog niet klaar voor.
 • 4 juni – Ongelofelijk vet! Er heeft zowaar iemand iets gekocht bij Bol.com via mijn website. Een hamstergraaftoren nog wel! Ik had me geen stijlvollere eerste inkomsten kunnen voorstellen. Mijn dank is groot aan deze anonieme hamsterliefhebber! Die 79 cent commissie ga ik inlijsten.
 • 7 juni – na mijn euforische opleving rond de hamstergraaftoren is de inkomstenstroom helaas weer volledig stilgevallen. Met 79 cent kan ik niet heel veel Tesla’s kopen en daarom ben ik nu in het geniep wat nieuws aan het voorbereiden. Ik kan niet veel verklappen maar het klinkt als “awesome webstop”. Dit weekend horen jullie er meer over. Stay tuned!
 • 9 juni – ik had er al op gehint maar zojuist heb ik deze website naar een hoger niveau getild met de opening van de authentieke Ambachtelijke Webshop! Ik weet wat je denkt: is het wel handig om zo de concurrentie aan te gaan met je belangrijkste affiliates Bol.com en Coolblue? Als mijn ambachtelijke webshop inderdaad zo’n groot succes word als ik van plan misschien niet inderdaad, maar als ik realistisch ben zal dat waarschijnlijk nog wel een paar maanden duren voordat ik zo groot ben als deze webshops. Wie dan leeft, wie dan zorgt.
 • 11 juni – ik had bijna weer een kritieke blunder begaan! Ik had bij bol.com wat besteld voor mijn zoontje maar daar kreeg ik toen per ongeluk 2 euro commissie over omdat ik eerder op mijn eigen link had geklikt. Ik heb dit gelijk gemeld en omdat ik zo eerlijk was mag ik ze zowaar houden (officieel mag dit natuurlijk niet en daar controleren ze ook veel op). Maar thanks bol! Daarmee staan mijn totale inkomsten nu ongeveer op 3 euro. Kom maar door met die Tesla!
 • 13 juni – Inmiddels is de winkel een paar dagen live en heb ik ongeveer precies niks verkocht. Dit had ik ergens wel zien aankomen en dus heb ik hierop geanticipeerd in mijn groeimodel. In de tussentijd heb ik mijn affiliate niche verder aangesproken en ben ik gerichte sales aan het voeren op de hamsterliefhebber. De verwachting is dat het nu snel zal gaan.
 • 20 juni – Vandaag is er weer een week voorbij zonder inkomsten. Goed om te zien dat de potentie op dat vlak dus onverminderd groot is. Er valt nog altijd veel te winnen!
 • 27 juni – Auch! Weer een financiële strop. Door een flinke misinvestering ben ik per ongeluk nog dieper in de rode cijfers gedoken. Het was ‘summer sale’ bij de fabrikant van mijn wordpress-thema en voor slechts 17,64 heb ik me laten verleiden tot de pro-versie van dit templete. Deze zit alleen helaas nog slechter in elkaar dan de gratis versie dus die ga ik toch maar niet gebruiken. Daardoor heb ik alleen wel een extra strop te verwerken waardoor mijn verlies nu in totaal op 88 euro 79 cent staat. Die Tesla is verder dan ooit…
 • 29 juni – Nou dat is mooi, Google heeft mijn verbanning gelukkig weer opgeheven. Ik heb mijn lesje geleerd en zal nu voortaan geheel volgens de regels voorzichtig weer een kleine banner tonen. Sorry nog Google, ik had echt geen kwaad in de zin…
Updates juli 2018
 • 1 juli – Vandaag weer een nieuwe post online geknald, en best een slimme volgens mij! Ik heb hier namelijk geschreven over wat in mijn ogen de allerleukste dingen ter wereld zijn. De slimmigheid zit hem in de linkjes onder de titels van de dingen. Als je hierop klikt onthouden de sites dat het verkeer via mij komt en als iemand binnen 5 dagen iets bij Bol koopt (of 30 bij Coolblue) krijg ik een klein beetje commissie. Dat geldt dus ook als het helemaal niet het product is wat ik aanprijs. Stel je komt binnen voor een koelkast en koopt uiteindelijk een hamstergraaftoren is het ook goed. Makkelijk hoor!
 • 2 juli – Jackpot! Woehoe! Er heeft zowaar iemand een stel boeken gekocht na een bezoekje aan mijn site en als dank hou ik daar zomaar €4,44 aan over. Episch! Tenminste, als diegene zijn boeken niet binnen 60 dagen retourneert.. Fingers crossed dus!
 • 8 juli – Zojuist heb ik feestelijk mijn 100e post ingeluid! Helaas zijn de inkomsten nog steeds vrijwel nihil dus met 100 artikelen alleen kom je er niet. Die les heb ik al geleerd. Priceless!
 • 9 juli – Pff, spannend. Mijn ban van Google is opgeheven en nu heb ik bij wijze van proef de banners onder alle posts geactiveerd. Afgelopen week heb ik de sidebar geprobeerd en daar kijkt niemand naar. Nu eens zien wat er zo gaat gebeuren. Als het niks uithaalt verwijder ik de banners weer na 1 of 2 weken. Ik ben benieuwd!
 • 10 juli – Jongens, jongens: het loopt storm ineens! Zowaar zijn gisteren en vandaag een order bij Bol.com gedaan via deze site. Ik kan zien dat het via de homepage is geweest dus vermoedelijk is dit oprechte sponsoring. Jullie weten niet half hoezeer mij dat ontroert. Bedankt! (en ook voor de 2,29 commissie. Dat tikt aan!)
 • 25 juli – Lieve mensen, ik krijg er bijna tranen van in mijn ogen! Voetscrubbers, zitzakken, theepotten… mijn dank is voor eeuwig groots! Als het zo door gaat heb ik binnenkort echt een paar tientjes (meervoud) te pakken. Wat kost een ventieldopje van een Tesla?
Updates Augustus 2018
 • 2 augustus – GROOTSCH moment! Ik kreeg vandaag zowaar een mail van Bol dat ze voor het eerst commissie uit gaan betalen omdat ik de ondergrens gepasseerd ben. Dat houdt in dat ik maar liefst 23,18 op mijn speciale Tesla-rekening gestort ga krijgen. Dat is dus voor het eerst écht geld, in plaats van de fictieve in-afwachting bedragen waar ik tot op heden zo kwijlend naar heb zitten staren. Weer een mooie mijlpaal dus!
 • 6 augustus – hoe vet, weer een mijlpaal! Er is voor het eerst een bericht opgepikt door het grote publiek. En dat zie je wel terug in je bezoekersaantallen zeg. Normaal gesproken mag ik hier zo tussen 25 en 45 unieke bezoekers per dag verwelkomen. Gisteren waren dat er bijna 400(!). Hoe dan? Ik schreef wat over mijn droom om graafmachinist te worden en dat is gedeeld op een Facebookpagina voor 6000 graafmachinisten. Dan gaat het opeens hard. Hopelijk blijven er een paar terugkomen en als ik nog eens iets schrijf over machines mag ik het weer plaatsen. Ik moet vaker zulke groepen opzoeken!
 • 15 augustus – helaas blijven de reclameopbrengsten ernstig achter deze maand. Mijn banner heeft welgeteld 2 cent opgebracht en dat is niet veel, zeker in vergelijking tot de prijs van een Tesla. Vandaar dat ik zojuist weer een geniaal backup-plan heb gelanceerd! De koers van de Bitcoin is momenteel lager dan ooit en daarom denk ik dat veel mensen van hun digitale muntjes af willen. In deze post heb ik aangeboden om dat voor ze te doen, maar in plaats van de Bitcoins te vernietigen hou ik ze stiekem gewoon. Wie weet worden ze in een parrallel universum opeens weer ontzettend veel waard en dan heb ik dus mooi mijn Tesla in de pocket! Hoppa, dat is pas inzicht!
 • 28 augustus – slecht nieuws, de handel is even volledig stilgevallen. De afgelopen twee weken is er maar 1 keer op mijn banner geklikt voor 10 cent en dat was het. Dit belooft niet veel goeds als ik dit leven nog in een Tesla wil rijden. Lichte paniek bij de CFO dus!
Updates September 2018

Updates September 2018

 • 10 september – Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik hier een update geplaatst heb, maar dat komt simpelweg doordat er ook niet zoveel gebeurt. Alhoewel, ik ben er laatst achter gekomen dat ik schijnbaar commissie ben misgelopen doordat iemand zijn bestelling bij Bol.com via de app van Bol.com had afgerond. Dat moet ik dus even navragen.
 • Mensen, vandaag is een epische dag! Ik zie dat Bol.com voor de tweede keer heeft uitgekeerd, nadat Coolblue dit ook al een keer had gedaan. Bij elkaar maakt dat bijna 100 euro omzet. Als ik hier mijn investeringen van 89,98 van afhaal kom ik zowaar uit op een heuse plus van € 9,73! YES! Hiermee is dus maar mooi onomstotelijk bewezen dat je inderdaad geld kunt verdienen met een website. Wie had dat gedacht! Nog maar 119.900,29 te gaan tot mijn Tesla. We zijn er bijna!
Updates Oktober 2018

Omdat er zo weinig financiële successen te delen zijn lijkt het erop dat een maandelijkse samenvatting hier meer op zijn plaats is. De afgelopen maand heb ik een paar dingetjes verkocht bij Bol.com en heeft iemand wat besteld bij Thuisbezorgd na een bezoekje aan mijn site. Daarbij hebben er ook een paar mensen op de banner geklikt en heb ik een paar cent gesprokkeld met de pageviews (als mijn site 1000 keer gezien is krijg ik 10 cent ofzo, dus dat stelt weinig voor). Al met al een zware maand: 4 euro nog wat, waarvan het allemaal ver onder de uitbetalingsgrens is. Dus dit is nog allemaal fictief, daar kan je geen Tesla van kopen. Matig…
Updates November 2018
Zo slecht als de vorige maand was, zo goed begint deze! Althans, in natura dan, want echt geld heb ik nog niet verdiend. Wat ik wel voor elkaar gekregen heb is dat ik met mijn geweldige stukje over deze fancy bankierslamp heb meegedaan aan een wedstrijd van de fabrikant. Zij vonden dat zo ongelofelijk geweldig dat ik daarmee (jawel) nóg een lamp heb gewonnen! Haha. Dit is hem, is het geen beauty? De waarde is ongeveer 35 euro dus die kan ik in zekere zin meetellen in de omzet. Dat tikt lekker aan!
Updates December 2018
Daar zijn we weer, na twee financieel zeer bewogen maanden! Zoals je hier kunt lezen heb ik me vorige maand vooral heel erg woest gemaakt met de promotie en verkoop van mijn boekje. Met enige trots kan ik zeggen dat ik er op dit moment ongeveer 50 heb weten te verpatsen en dat heeft me al met al ongeveer 188 euro winst opgeleverd. Omgerekend is dat een positief uurloon van ongeveer 27 cent. Helemaal niet verkeerd voor een debuutverhaal!

Daarbij ben ik ook flink aan de slag gegaan met het promoten van mijn affiliate partners waardoor ik daar ook de nodige tientjes bij elkaar heb weten te sprokkelen. Het duurt even voordat ze uitbetalen (er zit namelijk een 30 dagen retour-periode op voordat commissie wordt goedgekeurd) maar als het allemaal doorgaat kan ik volgende maand weer wat bijschrijven op mijn rekening. Het is lang niet zo winstgevend als het boekje, maar het kost je ook een stuk minder moeite. Maar alle beetjes helpen. Stampend voorwaarts naar de Tesla!

Updates januari 2019
Zojuist heb ik een bericht gekregen over de commissie van Bol.com en ik kan zeggen dat de feestmaand mij geen windeieren gelegd heeft. Dankzij meer unieke bezoekers dan ooit (bijna 1700) en een geweldig koopgedrag van mijn trouwe bezoekers, krijg ik binnenkort bijna 100 euro overgemaakt van mijn affiliate partners. Dat zijn flinke stappen richting die Tesla! Onwijs bedankt aan jullie allemaal. Hier lezen jullie nog een extra hulde over deze feestmaand.

Updates februari 2019
Inmiddels is het me zowaar gelukt om in natura betaald te krijgen voor een paar artikelen die ik heb geplaatst. Dat werkt als volgt: er is een facebookpagina waar oproepjes geplaatst worden voor bloggers die in ruil voor een gratis product een stukje willen schrijven met daarin een linkje naar de webshop (wat goed is voor je vindbaarheid in Google). Omdat ik de kwaadste niet ben doe ik natuurlijk graag. En omdat ik ook de grootste niet ben, is de omvang van dergelijke geintjes natuurlijk ook nog minimaal. Tot nu toe is dit de score: 1 gootsteenputje, 1 USB-ventilatorklokunit en 1 (wel hele vette) wereldkaart op canvas. Op zich niet verkeerd, maar daar koop je natuurlijk geen Tesla voor…

Daarbij heb ik deze maand achter de schermen weer een mooie investering gedaan. Ik ben namelijk van webhosting gewisseld. Na jaren trouwe klant te zijn geweest bij het zeer goede Antagonist, ben ik nu toch overgestapt naar het goedkopere en gebruiksvriendelijkere Vimexx. Het idee is dat ik later meer websites wil gaan opzetten en dan is het voordeliger om 1 heel compleet pakket af te sluiten dan allemaal losse, duurdere pakketjes. Vooralsnog ben ik hier heel blij mee, al is het maar vanwege de ultieme behulpzaamheid van de mensen van Vimexx in het verhuizen van mijn sites (thanks Bas).

Wat dit allemaal gekost heeft? Nu betaal ik ongeveer 100 euro voor een jaar hosting van 5 websites, en het verhuizen van de domeinnamen kostte eenmalig iets minder dan 20 euro. Ik kan dit momenteel wel betalen van de winst van mijn boekje, maar daarmee is mijn Tesla helaas wel weer wat verder weg gekomen. Maar het is natuurlijk een kleine investering voor nu om straks weer keihard voorwaartsch te knallen in de toekomst! Ik zeg: hatzee, als een malle!! GAST!

O ja, en de vraag die een ieder waarschijnlijk vol op de lippen ligt: hoe ver ben je nu? Als ik de recente investering meeneem staat de teller nu maar liefst op: ….( * spannend tromgeroffel * )…. 147 Nederlandse euro’s en 63 volle centen. Bam! Omgerekend is dat ongeveer 0,1225% van een Tesla dus we zijn er bijna! En ik dacht nog wel even dat dit niet mogelijk zou zijn. Daar had ik het even goed mis zeg!

Updates maart 2019
De maand maart is inmiddels weer voorbij en hierin heb ik toch weer een mooie rekening van mijn geweldige affiliate partner Bol gekregen: 26,56 euro! Dat loopt toch wel lekker door zo langzaamaan. Jammer genoeg is het nu wel alweer een paar weken stil qua inkomsten maar dat mag de pret niet drukken. Vrolijk verder! En in de tussentijd ben ik natuurlijk weer geniale nieuwe inkomstenbronnen aan het verzinnen. Wat dacht je van deze:

Het is natuurlijk te génant voor woorden, maar ergens aan het einde van het inschrijfformulier voor de leukste pool ooit over Game of Thrones, heb ik een schaamteloze vraag voor fooi toegevoegd. Want ja, nooit gevraagd is altijd mis. Vooralsnog lijkt dit toch weer twee tientjes op te gaan leveren voor mijn Tesla. En dat over de rug van mijn vrienden! Jaja, ik word nog eens een échte bikkelharde zakenman zo. Valar morghulis!

Updates april 2019
Wat een maand! Zoals jullie wellicht weten ben ik deze maand druk bezig met het organiseren van een pooltje over de finale van Game of Thrones. Op het inschrijfformulier had ik gelijk een schaamteloze vraag toegevoegd of mensen mij een kleine fooi wilden geven. Dit heeft boven verwachting goed gewerkt, waardoor ik uiteindelijk toch weer mooi 45 euro’s in mijn spaarpotje heb kunnen gooien. Wat een fijne mensen bezoeken mijn site toch zeg! Mijn dank is in elk geval groot. Voor de knaken, maar ook zeker voor deze wijze levensles. Brutalen hebben inderdaad de wereld! Thanks 🙂

Update mei 2019

Wat een interessante maand qua inkomsten! Het hoogtepunt was dat er eindelijk iemand werkelijk gebruik heeft gemaakt van de enige echte Tikkie Experience (schoonpa bedankt voor de 5 euro!) Daarnaast had ik een knaller omdat Bol.com maarliefst 40 euro commissie uitkeerde. En verder sprokkelen we rustig verder: GoT-winnaar Rik besloot zijn prijs van 4,50 aan mij te doneren (held!) en er was weer iemand die via mijn linkje een beleggingsrekening opende bij Semmie (dus we kregen allebei 15 euro, nice!). Tenslotte heb ik ook nog eens 96 cent van Google gekregen omdat ze mijn rekeningnummer wilden verifiëren. Dat mogen ze zo wel elke dag doen van mij! Al met al toch een mooie score in de maand mei: 65,52 euro. Op naar de Tesla!

Update juni 2019

Zo lekker als de maand mei was, zo rustig is de maand juni. Hier en daar druppelde er gelukkig wel wat affiliate inkomsten binnen via Bol.com en coolblue, maar dit was bij elkaar te weinig om boven de uitbetalingsgrens uit te komen. Ik denk dat dit een teken is om weer wat nieuws te proberen. Maar eerst moet ik nog even een uitverkoop starten! Ik zag dat ik nog een paar superleuke boekjes van eigen hand had liggen en die moet ik natuurlijk wel nog op de een of andere manier moet zien te verzilveren. Met 10 euro pure winst per stuk moet ik het in elk geval proberen! Kopen?

Verder heb ik de banner van Adsense (google) wat aangepast zodat bezoekers wat meer geneigd worden om te klikken (je ziet nu sites waar je eerder hebt gewinkeld). Ik ben benieuwd of dit gaat werken, maar vooralsnog zet dat gesprokkel geen zoden aan de Tesla. Maar wie weet, wat niet is kan nog komen! Desnoods zet ik er een nieuwe website bij…. (hmmm, daarover later meer!)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *