Ingezonden vraag: wat bezielt je om zo’n leuke site te maken?

Hoera, er viel weer een ingezonden vraag op mijn deurmat! Dit keer een hele bijzondere, mede vanwege het positieve waardeoordeel dat er subtiel in verwerkt is. Dank! En leuk dat het je opviel. Ik zat eerst namelijk nog sterk te overwegen om een stomme website te maken maar op het allerlaatste moment heb ik toch besloten om voor een leuke website te gaan. Ik ben heel blij dat dit ergens toch is opgevallen.

Wat betreft mijn bezieling is het niet anders dan alle andere motivatie om ergens aan te beginnen: ik heb er onwijze lol in! Aan de ene kant is het supermooi om in je hoofd wat af te gniffelen en je extra bewust te zijn van al het grappigs wat een mens zich eigenlijk wel niet afvraagt. Als je het opschrijft valt het nog meer op en die andere kijk op de wereld is al bezieling genoeg voor deze website.

Het tweede is dat elk mens er goed aan doet om creatief bezig te zijn. Al het tastbare uit je hoofd en handen is waardevol. Of het nou een schilderij, maaltijd, muziekstuk, modelvliegtuig, website, auto of wat dan ook is: het feit dat je iets maakt wat er ook nog is als je de kamer uit bent geeft ontzettende voldoening. En volgens mij heeft een mens dat ook nodig. Het is altijd zo verleidelijk om na je werk gewoon op de bank voor de TV te gaan liggen, maar sinds ik weer creatief bezig ben merk ik dat dat een stuk meer energie oplevert dan gewoonweg passief consumeren van entertainment. Daar is niks op tegen, integendeel, maar ik probeer dat wel een beetje met mate te doen.

Tenslotte vind ik het gewoon heel leuk om te kijken waar dit schip ergens gaat stranden. Voor nu vind ik het heel leuk om elke dag wat nieuws te plaatsen en daar ga ik in elk geval tot de volgende zomer mee door. Na een jaar ga ik evalueren of ik het nog steeds zo leuk vind als in het begin. Voor nu zou ik niet weten waarom niet.

Zeker nu ik weet dat zelfs Hetty mijn site met haar bezoek vereert, waarvoor grote dank en waardering!

Mijn hulde voor deze ingezonden vraag gaat uit naar Hetty, vriendin van mijn schoonmoeder en prachtig mens. Tot snel!

You May Also Like