Waarom staat de kooktijd niet in koeiencijfers op de voorkant van een pak pasta?

Wat een prachtige ingezonden vraag! Vooral de nadere toelichting behoeft geen nadere toelichting: “Ik ben me altijd ongans aan het zoeken naar de ideale al dente-tijd, en ja hoor, dan zit de pasta er alweer 3 minuten in. Of 2. Of 5. Of 2,5. En dan moet ik weer hoofdrekenen of een beetje op de gok mijn timer zetten. Dus had ik me sowieso die zoektocht kunnen besparen. Dus dat.” Dat zijn inderdaad belangrijke levensvragen, het is goed dat je dit leed eindelijk onder de aandacht brengt.

Want o wat is dit toch herkenbaar zeg, en o wat is dat toch onnodig… Beste Moniek, ik wou dat ik je het antwoord kon geven, maar de wegen van pastaboeren zijn helaas ondoorgrondelijk. Inderdaad, waarom zou je in godsnaam niet het enige stukje informatie dat er werkelijk toe doet prominent op de voorkant zetten? Ik vind het vele malen belangrijker hoe ik die pasta moet koken dan met welk soort zwoele Italiaanse hippie olijfboom hij wel niet is ingeknuffeld door een schattig omaatje dat verder helemaal geen uitzicht op een bron van inkomsten heeft. Van die authentieke liefde proef je helemaal niets meer als het één bak platgekookte smurrie is geworden. Mamma mia, dat ze daar nooit aan gedacht hebben in Italië zeg…

Waar ik je gelukkig wel mee kan helpen is de perfecte oplossing. We leven namelijk in een tijdperk van ongekende technologische weelde. Dat betekent dat we als mensheid dus ook eindelijk zo ver op de evolutionaire ladder geklommen zijn dat wij ter machte zijn om onze pasta in de vorm te drukken die wij het liefste eten. Waarom doen we dat dan niet standaard in de vorm van de ideale kooktijd?

Het enige dat we dus nog maar hoeven te doen is aan te kloppen bij de Wereld Voedselorganisatie voor een wereldwijd decreet dat alle naties ertoe verplicht om voortaan haar pasta alleen nog maar te mogen produceren in de vorm van de ideale kooktijd. Bij overtreding wordt je pastalicentie ingetrokken en mag je alleen nog maar spaghetti importeren van landen die zich wel netjes aan de regels van het Internationaal Pastagerechtshof houden.

Ik zie het in elk geval helemaal zitten. Macaroni koop je dan alleen nog maar in de vorm van een 8, fussili ziet eruit als een 7, en ga zo maar door. Alleen bij spaghetti hebben we dan nog een klein probleempje, aangezien de ideale kooktijd daarvan 11 minuten is en spaghetti per definitie in de vorm van een 1 gedrukt wordt. Dat betekent dat spaghetti dan alleen nog maar in paartjes van 2 gekookt mag worden en dat is wat onhandig. Daar moeten we nog even een nachtje over slapen.

Maar los van deze lastige pasta zal deze regel de wereld weer een klein stukje beter maken. Wat mooi dat die betere wereld uiteindelijk toch weer begonnen is bij Wateengast.nl. Moniek: bedankt!

Deze vraag is met uitzonderlijke hulde aan Moniek. Dit zijn nou precies de zaken die wij onder de aandacht moeten zien te krijgen van het grote publiek. Zonder deze aanzet gaat het balletje nooit rollen. Je bent een groot voorbeeld voor ons allen, ga zo door!

 

You May Also Like