Waarom zou je een ‘Baby aan Boord’-sticker op je auto plakken?

Een verse baby gooit je gezonde verstand behoorlijk in de war. Door het onvermijdelijke slaaptekort is rationeel denken wel het laatste waar je aan toe komt. Het is dan ook niet vreemd dat kersverse ouders soms plotseling totaal onredelijke dingen doen, zoals bijvoorbeeld het spontaan plakken van zinloze stickers. Neem nou die sticker met de tekst ‘Baby aan Boord’. Wat een treurige uiting van wanhoop en verwarring is dat toch zeg…

Uit dit gebaar blijkt namelijk overduidelijk dat de eigenaar alle grip op de werkelijkheid heeft verloren. Want welke boodschap probeer je nou eigenlijk uit te stralen? Volgens mij kan je maar twee intenties hebben met de sticker. De eerste is dat je de sticker draagt als een excuus om je te verantwoorden voor je eigen onvoorspelbaar voorzichtige rijgedrag. Alsof je sorry zegt tegen iedereen terwijl je met 60 km per uur over de snelweg rijdt en je gewoon helemaal niet meer weet hoe je jezelf moet gedragen tijdens standaard voorrangssituaties.

Het alternatief is dat je de mensen om je heen vraagt om alsjeblieft een beetje voorzichtig met je te doen omdat je een baby aan boord hebt. Indirect zeg je daarmee dat je niet meer beschikt over het vermogen om te anticiperen op je omgeving en bovendien zo parano├»de bent geworden dat je denkt dat iedereen het bewust op jou en je baby gemunt heeft. Serieus, denk je nu echt dat die auto’s met opzet tegen je aan zouden rijden als je die sticker niet opgeplakt zou hebben?

Wat je intentie ook is, de sticker zou net zo goed de wanhopige tekst “Sorry ik snap het ook allemaal niet meer” kunnen dragen. Dat dekt beter de lading en is ook voor de lezer een stuk helderder. Voor het gemak kan je deze tegenwoordig ook bestellen in mijn webshop. Dan heb je gelijk een leuk kado voor op kraamvisite.

Vergeet alleen niet om hem na een tijdje weer van je auto af te krabben als je eindelijk weer een beetje normaal door kunt slapen. Dat is een stuk veiliger in het verkeer.

Sterkte en veel plezier met de baby!

Deze vraag is met grote dank aan niemand minder dan Anoniem! Bedankt man/vrouw, dit is nu al je tweede fantastische vraag. De vorige keer vroeg je nog hoe je kon weten of je zwanger was dus ik ga er zomaar vanuit dat je nog steeds in deze sferen verkeert. Gefeliciteerd!

You May Also Like