Wat is het beste superfood? De top 10

Superfood: iedereen kent het, niemand weet precies wat het is. Volgens het voedingscentrum is er namelijk geen officiële definitie van superfood. Het voedingscentrum beweert zelfs dat er helemaal niet zoiets als superfood bestaat, maar zover durf ik niet te gaan. Het betekent gewoon dat iedereen rustig zijn eigen slinger mag geven aan deze marketingterm, en dat is lachen!

Veel mensen noemen superfood namelijk iets spannends met zaden en pitten die toverkracht en vitaminen bevatten als je ze in zwak maanlicht tussen de chakra’s door naar binnen werkt. Ik denk daar anders over, volgens mij is superfood eerder zoiets als:

Superfood (suu⋅per⋅foet) ~ voedsel dat supernatuurlijke eigenschappen beschikt en/of bovennatuurlijk awesome is (W. een Gast, 2018)

Kortgezegd: superfood is ongelofelijk awesome voedsel. Om het een en ander te verduidelijken volgt hier de lijst met 10 meest awesome superfoods zoals die tot op heden zijn ontdekt:

De Super Mario paddo dit is de grondlegger van de superfoodstroming en heeft een hele generatie geïnspireerd om toverkracht toe te schrijven aan eten. Van paddo’s word je groot en sterk, dus waarom niet ook van zaden en pitten? Briljante marketing.

 

Kryptoniet – dit is een bijzonder stukje mineraal afkomstig van een andere planeet en als je eraan likt val je om. Zelfs superman kan er niet tegen. Als je dat voor elkaar krijgt ben je niets minder dan een super staaltje voedsel. Chapeau!

 

Melk – Is het een boter? Is het een kaas? Nee, het is melk! Door de vele gedaanten die dit zuivelproduct aan kan nemen is dit een uitzonderlijk stukje superfood. Zelfs in zijn halfvolle vorm is dit voedingsmiddel al extreem goed, zoals eerder is aangetoond in deze review. Weinig dingen zijn zo veelzijdig als de melk.

 

Frikandel speciaal – Zelfs zonder saus is de frikandel al goed, maar de combinatie van mayonaise, ketchup/curry en uitjes maakt hem zó speciaal dat je hem met recht super mag noemen. Hier een kleine ode aan deze topper.

 

Supermarktmaaltijd – Heel knap hoe zoiets onsmakelijks toch altijd maar weer verkocht kan worden. Het super uit de naam komt dan ook door de super marketingkrachten die achter dit product zitten. Je weet dat het niet te vreten is, maar uit luiheid gooi je toch soms zo’n bakje in je winkelwagen. Dat zijn onweerstaanbare superfoodkrachten.

Ei – Wat kan je er niet mee? Door de eeuwen heen zijn de recepten die gebruik maken van dit wondermiddel niet meer bij te houden. De échte kracht van het ei komt echter pas los als iemand anders er eentje bakt. Ook al heb je nét vijf seconden geleden gezegd dat je geen zin hebt, als je een gebakken ei ruikt moet en zal je er eentje eten. Het ei kan je hersens manipuleren en dat is natuurlijk super!

 

Bacon – als iemand superfood zegt bedoelt ie negen van de tien keer eigenlijk gewoon bacon. Vandaar dat dit supervoedsel niet uit deze lijst mag ontbreken.

 

Haring – het uitzonderlijke van dit voedsel is dat het lekker is, maar tóch gezond. Huh?! Inderdaad, het bestaat kennelijk toch. De meeste lekkere dingen zijn namelijk ongezond, maar van haring is dat nog altijd niet aangetoond. Geniet er dus nog maar van zolang het kan!

-in-1 kattenbakkorrels officieel geen food maar wel bijzonder awesome. Kan in een mum an tijd van gedaante veranderen en is altijd extreem ranzig. Zoiets zie je niet vaak.

 

De Calippo – Dit ijsje is vooral super door haar nostalgische superkrachten. Wie wordt er niet blij als ie terugdenkt aan dat wonderlijke bevroren suiker met dat plasje pislauwe nepcola dat uiteindelijk over je kin je T-shirt in druipt? Super was die tijd.

 

Dat waren ze, de 10 beste superfoods volgens de definitie van Awesomeheid. Ben ik nog iets vergeten? Laat het dan vooral weten!

Deze lijst is met grote hulde tot stand gekomen dankzij Yoeri S. Bedankt man, zonder jou was ik nooit zo veel over deze fabelachtige wereld te weten gekomen!

You May Also Like