Wat zijn de beste dingen?

In deze wereld zijn ontzettend veel dingen. Zo veel, dat je misschien wel kunt zeggen dat het er te veel zijn om op te noemen. Als iemand je dan ooit vraagt wat nou precies de beste dingen zijn, moet je keuzes maken. En laat dat nu eens toevallig precies zijn wat ik in deze post wil doen. Hierbij de Top Dingen met beste dingen ter wereld. Beter dan deze vind je ze niet!

Het concept is weer eens simpel: op deze pagina zal ik lijstjes bij gaan houden met de dingen waar ik groot liefhebber van ben en die in mijn ogen een stuk beter zijn dan vergelijkbare dingen in haar klasse. Achter de titels zitten dan soms linkjes naar Bol.com of Coolblue zodat ik als een heuse influencer kan proberen wat te verkopen (in deze post kun je lezen of dat ook lukt. Spoiler alert: nee).

Zijn er nog goede dingen die ik over het hoofd zie of heb je zin om even met mij over smaak te twisten? Laat het me dan vooral weten via deze contactpagina!

Dan without further gedoe: hier het overzicht van de beste dingen!

Beste Smaken (hierover valt niet te twisten)

 1. Aangebrande kaas (bijvoorbeeld van een tosti)
 2. Bacon
 3. Haring
 4. Knoflook
 5. Sushi zalm/tonijn
 6. Magnum Almond (vooral dat laatste stukje)

Beste muziekdingen

 • Awakenings
  Techno blijft misschien wel de puurste kunstvorm die er is en de sfeer en show van Awake maken het geheel compleet. Mijn hele jeugd/studententijd heb ik hier doorgebracht en nog altijd denk ik met een warm gevoel terug aan elke editie die ik heb bijgewoond. Zowel indoor als outdoor is het altijd raak en zal het ook altijd raak blijven. Absolute aanrader als je van het leven houdt.
 • Rowwen Hèze
  Ik weet zeker dat deze Limburgse grootheden nog nooit in hetzelfde toplijstje als Awakenings terecht gekomen zijn, maar de legendarische slotconcerten doen qua beleving en gezelligheid niet onder voor onze technovrienden. Elk jaar reizen we weer af naar het zuiden om het uiterste uit de puntjes van onze tenen te genieten. Mooie teksten, feest tot en met en therapeutisch losgaan om je het volgende jaar weer door te helpen: dat zou iedereen eigenlijk moeten doen!
 • Spotify
  Het standpunt dat vroeger alles beter is wordt keihard met de grond gelijk gemaakt door het wondelijke muziekplatform Spotify. Het duurde even voordat ik om was, maar door je playlists online toegankelijk te hebben op elk apparaat dat je bezit is de manier veranderd waarop ik met computers om ga. De harde schijf is zo goed als overbodig doordat je niet meer eindeloos met MP3-tjes van baggerkwaliteit hoeft te kloten. Inderdaad: in your face, vroeger!
 • Lowlands
  Ik ken geen festival dat altijd weer zo’n fijne sfeer weet neer te zetten als Lowlands. Inmiddels ben ik er vele keren geweest en eigenlijk is het elke keer weer hetzelfde, en altijd is het goed. Toen ik er vorig jaar was hebben ze voor het eerst de tenten veranderd, maar verder weet je altijd precies wat je kunt verwachten: héél veel blijheid, leuke mensen, spontane grappen en leuke (onbekende) muziek. Want zelf ken ik meestal maar een fractie van de line-up. Maar dat doet er verder niet toe. Voor mij zijn de optredens een beetje de bijzaak die de lol altijd in mooie banen weet te leiden op Lowlands. Topfeest, altijd weer!

Beste televisiedingen

 • Monty Python
  Misschien wel de grondlegger van goede humor: absurdistisch, gevat en geniaal. Het flying circus zit vol legendarische sketches en de Holy Grail en Life of Brian zijn in mijn beleving nog altijd de grappigste films ooit gemaakt.
 • Top Gear
  Ik heb helemaal niks met auto’s, maar de combinatie van Engelse humor van die gasten en de mooie plaatjes die de BBC altijd kan schieten maken dat ik elke aflevering al 5 keer in de herhaling gezien heb. Heerlijk geluidsbehang voor op je flatscreen.
 • David Attenborough
  De opa die iedereen wil hebben en in één woord: extraordinary! Ik vrees nu al de dag die binnenkort gaat komen dat deze Sir van de natuurfilms er niet meer gaat zijn. Ergens mis ik hem nu al.
 • Game of Thrones
  De verfilming van het boek met een plot dat me eerlijk gezegd meer fascineert dan de werkelijke wereldpolitiek. Mocht je het nog nooit gezien hebben: laat je niet afschrikken door het fantasy thema en de draken, hoofden en excuusborsten die je in de eerste seizoenen om de oren vliegen. Daaronder ligt een verhaal waarvan ik nog steeds niet kan bevatten hoe het straks gaat aflopen. Te vet voor woorden.
 • Netflix
  Sinds ik Netflix heb kijk ik weer televisie en heb ik direct mijn abonnement op de kabel/tv opgezegd. Hoe fijn is het om zelf te kiezen wat je wilt zien, wanneer je maar wilt, waar je maar wilt en dat ie vanzelf onthoud waar je bent gebleven. Deze techniek is ook weer serieus een hele dikke vinger in de richting van predikers van het het motto ‘vroeger was alles beter’. Mooi niet dus.

Beste electronicadingen
Dit lijstje zal continu veranderen maar deze dingen hebben hun awesomeheid inmiddels al ruimschoots aan mij bewezen. Waar beschikbaar zit er een linkje achter naar de versie die mij gelukkig heeft gemaakt:

 • Lasers
  Gewoon omdat ze zo vet zijn. Thuis heb ik zowaar een semi-illegale laserpen en een dubbele unit voor lasershows op muziek. Hoe nerd kan je zijn? Je hebt er helemaal niks aan, maar mooi is het wel.
 • E-reader
  Sinds Amazon de Kindle Paperwhite serie met achtergrondverlichting maakt lees ik geen papieren boeken meer. Ze zijn volledig ingehaald qua functionaliteiten. De voordelen? Altijd zicht, je hoeft niks mee te sjouwen, je boek valt niet meer op je neus dicht als je ermee in bed ligt, geen gekloot met boekenleggers, stukken goedkoper, etcetera etcetera etcetera. Mocht je het nog niet gedaan hebben: ga om!
 • De robotstofzuiger
  Het werkt niet zo goed als een echte, maar daar staat tegenover dat je het zelf helemaal niet hoeft te doen. Fantastisch toch? Echt een wonderlijk stuk techniek waar je gelijk gehecht aan raakt zodra hij aan je voorbij knort. Onze robotstofzuiger Henk is praktisch een lid van ons gezin geworden.
 • Smart TV
  Thuis hebben we een TV met wifi en daarmee heb je dus altijd Netflix, Youtube, Amazon etc onder je afstandsbediening. Ben je de afstandsbediening kwijt? Geen probleem: dan pak je je smartphone en bedien je hem toch gewoon daarmee. Dat soort dingetjes maken de TV van tegenwoordig weer een stukje gaver dan we altijd al van hem gewend waren.
 • Bluetooth koptelefoon
  Gewoon het feit dat je zonder gekloot met draadjes in no-time het geluid van je telefoon/laptop/tv over kunt nemen maken het eigenlijk een apparaatje dat je altijd in je tas moet hebben zitten.
 • Sporthorloge
  Als je aan hardlopen doet moet je eigenlijk echt een keer een sporthorloge kopen. Het kost misschien een keer een zakje duiten, maar als je het omrekent naar elke keer dat je ermee gaat hollen valt het als het goed is best wel weer mee. Stop met routes bijhouden via je telefoon maar laat het aan je pols over. Werkt veel fijner, sneller, lichter en accurater. Tot nu toe ben ik een groot fan van Garmin, de Forerunner is een absolute aanrader.
 • Een dikke laptop met SSD
  Tuurlijk, om de zoveel tijd moet iedereen weer eens een laptop kopen maar dit jaar heb ik ervoor gekozen om eens wat extra uit te pakken. En mijn advies voor je volgende laptop: koop een groot scherm, met SSD! Hierdoor start ie zo absurd snel op waardoor je eigenlijk direct aan de slag kan en alles gewoon nét wat lekkerder werkt. Volgens mij kan je verder het gros van de specificaties vergeten: SSD is wat je moet hebben!
 • Philips Hue
  Sinds deze week hebben we ons huis eindelijk geüpgraded met een Philips Hue – slimme verlichting die alle kleuren aan kan nemen. Het is echt niet zo dat we de hele dag een lichtshow aanhebben, maar je kunt ook gewoon je standaard lampen gezellige kleuren geven. Daarbij hoef je dus mooi niet meer op te staan om de lamp aan te doen. Hoe heb ik ooit zonder kunnen leven? Check hier mijn complete review.

Beste boekdingen

 • Terry Pratchett (Discworld)
  Het is niet te geloven hoeveel grappige boeken deze held wel niet heeft geschreven. Helaas is ie een paar jaar terug overleden, maar gelukkig heeft hij ons een geweldige reeks boeken uit de Discworld serie nagelaten. als je van Monty Python houdt vind je deze boeken ook leuk: Engelse humor, satirisch, absurdistisch en altijd net het tegenovergestelde van wat je zou verwachten.
 • Dan Brown
  De Robert Langdon boekjes blijven toch altijd weer vermakelijk om te lezen. Veel korte hoofdstukken met een semi-wetenschappelijke ondertoon en wat brute moord blijft lollig om te lezen.
 • Harry Potter
  Het liefst stuurde ik mijn zoontje op zijn tweede al naar school zodat ie kan leren lezen. En stiekem ben ik ontzettend jaloers dat hij dit magische universum nog helemaal kan ontdekken. Een prachtige serie om je in te verliezen.
 • The Lord of the Rings (Tolkien)
  Dit hoort gewoon bij je opvoeding (lezen, niet kijken!)

Beste gadgetdingen
Sinds kort ben ik een groot fan van de Chinese webshops Ali Express en DX.com (serieus, koop een keer een biertje minder en gun jezelf wat lollige kadootjes. Kost niks en je weet nooit wanneer je het krijgt!). Maar ook Conrad blijft een leuke winkel voor de enthousiaste nerds onder ons. In deze winkels heb ik onder meer de volgende gadgets gekocht:

 • Voice recorder
  sinds ik deze site vol schrijf ga ik altijd hardlopen met zo’n kleine voicerecorder in mijn kontzak. Hierdoor vergeet je nooit je lollige ideetjes van onderweg. Je staat natuurlijk wel enorm voor lul als je al rennend in zo’n dingetje staat te mompelen maar als je dat gewoon in rustige straten doet kun je er best mee wegkomen. En ik heb hem al een keer stukgewassen, ook dat is een lastig puntje. Maar verder topspul! – udate: 3 keer stukgewassen, maar nog steeds briljant awesome. Check deze post voor mijn hulde aan dit apparaatje!
 • USB microscoop
  Stiekem is het best wel leuk om kleine dingen ontzettend te kunnen vergroten en er dan een foto van op te slaan. Geen idee waarom, maar het is gewoon best weer een mooi stukje techniek. Later zal ik eens een kiekje plaatsen van de eerste resultaten.

Beste speelgoeddingen

 • LEGO
  Als kind was ik hier al groot fan van en nu ik zelf een kind heb is dat niet minder geworden. Naast de nostalgie is het ook gewoon onwijs gaaf spul om mee te bouwen. Ik moet alleen uitkijken dat ik er niet te veel van ‘voor hem’ koop…
 • Glow in the dark racebaan
  Het laatste verjaardagskado voor ons menneke van 4: een flexibele racebaan met autootjes die er jolig overheen knorren. Heel leuk om mee te bouwen, alleen wel kwalitatief uitermate teleurstellend (dat gaat geen jaren mee). Wel zeker leuk genoeg om in huis te halen!

Beste gamedingen

 • Sid Meier’s Civilization
  Wat mij betreft mogen ze het vak geschiedenis op scholen allemaal inruilen voor een verplichte cursus Civilization. ik heb mijn basisgeschiedenis en de Engelse taal van Sid Meier geleerd, grondlegger van deze epische reeks. Door hem weet ik wat je allemaal met een Settler kunt doen, dat je brons moet uitvinden voor je Phalanx, dat een battleship sterker is dan een paard en dat je nooit, maar dan ook nooit, Gandhi met een atoombom kunt vertrouwen! Wat een basterd…
 • Mario (Kart)
  Deze besnorde loodgieter is het ijkpunt van een generatie, en nog altijd krijg ik een warm gevoel als ik die muziekjes hoor. Ik kan niet wachten tot ik hem weer in een kart kan zetten met mijn zoontje.
 • The Legend of Zelda
  Gewoon episch, altijd weer.
 • Final Fantasy
  Het bewijs dat een computerspel meer kan zijn dan de som van een boek en een film. Lang niet alle delen zijn goed, maar ik heb al veel uren in mijn leven versleten aan de mooie verhalen in dit universum. Fijn dat er altijd meer komen en het dus nooit werkelijk de final final fantasy blijkt te zijn…
 • SNES mini
  Superlollig: check deze miniatuur Super Nintendo en beleef die mooie tijden van vroeger opnieuw! Althans, als je de mazzel had om ouders te hebben die zo gek waren om zo’n ding voor je te kopen. Ik had die mazzel niet en beleef daarom veel van die mooie tijden voor het eerst. Maar goed, beter laat dan nooit zullen we dan maar zeggen.

Tot zover mijn nerderig enthousiasme. Stay tuned voor meer allerbeste dingen!

You May Also Like