Aaargh, het zit erop! Maar wie won de Game of Thrones pool?

Neej! De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier en ik moet zeggen dat het nog steeds een beetje vreemd voelt. Op zich niet verkeerd hoor, maar ergens gewoon niet geheel bevredigend. Normaal schrijf ik dit stukje gelijk de dag na de aflevering, maar dit keer duurde het allemaal wat langer vanwege de lokale avondvierdaagse. Daardoor kon ik dit keer wat langer nadenken, en na deze finale is dat ook wel nodig. Want ergens voelt het alsof ik thuis voor het eerst mijn ogen open en terugkijk op een prachtige vakantie. Het was een heerlijke tijd, maar was die bonte avond eigenlijk wel bont genoeg?

Voor veel mensen niet. Zoals gebruikelijk was er weer een hoop commotie om het einde van een geweldige serie. Het is nooit goed genoeg, en je kunt natuurlijk nooit iedereen tevreden stellen. Maar serieus, een petitie om het laatste seizoen opnieuw te filmen? Het is een gekte die alleen maar aantoont wat een diepe band mensen met deze serie opgebouwd hebben door de jaren heen. Anders kan je je er toch nooit zo druk over maken?

Zelf zal ik die petitie nooit van mijn leven ondertekenen. Goed, ik vind ook dat het laatste seizoen hier en daar wat steken heeft laten vallen, maar over het algemeen vond ik het weer een prachtig schouwspel hoor. Het is alleen jammer dat ze het zich er zo gemakkelijk (en vooral snel) vanaf gemaakt hebben. Dat is de opbouw in de 7 voorgaande seizoenen eigenlijk niet helemaal waardig. Het is een beetje lastig om onder woorden te brengen, maar gelukkig hebben we daar altijd het internet nog voor.

Want om een langdradig verhaal kort te houden, dit is precies mijn mening over dit seizoen:

* met dank aan Renate

Of misschien nog mooier:

* met dank aan Floor

Een beetje een gemiste kans, maar goed. Om even bij de les te blijven:

Wat gebeurde er allemaal wél in de finale van Game of Thrones?

Nou, een hoop dingen in slowmotion. De eerste drie scenes duurden bij elkaar volgens mij zo’n 45 minuten en daarin werd duidelijk dat Dany evil is geworden, dat dit Tyrion niet zo lekker zat, en dat onze zwakzinnige Jon weer eens op mocht draven om daar een puntig stokje voor te steken. Het ene moment staat ie nog hitsig tegen zijn tante aan te schuren op de afterparty in Winterfell, en het volgende moment rijgt ie haar aan het spit voor de ijzeren troon. Het kan snel keren in de liefde. Persoonlijk vond ik het jammer dat die draak hem zo kansloos miste met z’n vuur en toen per ongeluk de troon liet smelten, maar ja. Een gelukje voor Jon zullen we maar zeggen.

Daarna zien we wat gekibbel over de toekomst van de wereld en dat Arya opeens ambities heeft om de nieuwe Columbus te worden. En that’s it. Geen spectaculair open einde. Geen blauwe oogjes meer. Geen evil complot om over te fantaseren. Niets. Leegte. Sja..in die zin heeft The Night King dan misschien toch nog een beetje gewonnen. Voor ons is The Eternal Night na Game of Thrones in elk geval genadeloos aangebroken. De camera’s zijn uit: blauwe oogjes dicht en snaveltjes toe.

Wie gingen er allemaal dood in deze finale?

Nou ja, dit is de hele lijst:

Dany – weinig punten dus deze aflevering. Maar wel mooie punten! Gek genoeg raakte het me alleen totaal niet toen ze eraan ging. Het lag er allemaal een beetje te dik bovenop denk ik, en ik heb gewoon niet zo veel gezien van hun relatie om er echt een mening over te vormen. En sja, weapons of mass destruction zijn nooit goed dus op zich is het prima dat iemand haar een halt toe heeft geroepen. In elk geval betekende dit de volle 150 punten voor 11 mensen van ons (waaronder ik!), dus zo onverwachts was dit allemaal nou ook weer niet.

Maar goed, belangrijke zaken: WIE won onze Game of Thrones!?

Ik kan er heel lang over gaan uitweiden, maar deze overwinning is wel zo overweldigend dat ik die tijd maar beter gewoon kan besteden aan een prachtig Gifje voor deze woeste overweldenaar. Mijn hemel wat een knappe score! Met maar liefst 3075 punten en 11 juist voorspelde sterfgevallen is hij de terechte winnaar van deze pool. Mag ik daarom een luid applaus voor onze winnaar:

Gefeliciteerd! Die hoofdprijs van 36 euro komt zo snel mogelijk jouw kant op. A Gast Always Pays His Debts!

Datzelfde geldt voor onze runner-ups. De tweede prijs van €22,50 gaat naar mijn bloedeigen Lady Floor. Het verbaast me niets dat zij zo hoog is geëindigd, aangezien ze alle achtergrondverhalen, complottheorieën en geschiedenissen over deze serie heeft gekeken. Fijn dat al die geïnvesteerde tijd uiteindelijk toch nog iets heeft opgeleverd! Neem je me nu uit eten naar de snackbar, of sponsor je je overwinning aan onze toekomstige Tesla? 😉

De derde en vierde plaats zijn werkelijk onvoorstelbaar! Joshua H’ghar stond namelijk heerlijk derde, maar toen, als een draak boven Kings Landing, was daar opeens Sir Ingmar! Vorige week roemde ik hem al als grootste stijger met 24 plekken, en deze week deed hij daar nog eens 11 plekken bovenop omdat hij bijna alle bonusvragen goed had (het best van iedereen!). Alsof dat allemaal nog niet spectaculair genoeg is had hij vervolgens PRECIES evenveel punten verdiend als Joshua: beide 2595. En raad eens welke letter er exact 1 plaatsje voor de J van Joshua staat in het alfabet? Inderdaad: de I van Ingmar. Hier zijn werkelijk geen andere woorden voor dan: wat een gast! Ingmar gaat hij er nu dus met 13,50 vandoor, terwijl Joshua zijn wonden moet likken met een schamele 9 euro. Dat gaat ie nog jaren voelen hoor!

De laatste winnaar is niemand minder dan Rik, die met 2445 punten een oerdegelijke aansluiter is geworden die zich rustig klaar mag gaan maken voor Europees voetbal. Het levert hem in elk geval 4 euro 50 op. Daarmee heb je in elk geval een goed verhaal voor je vrienden. Gefeliciteerd!

Een andere hulde gaat uit naar niemand minder dan Ivonne! Zij wist zich als geen ander het hele seizoen onderin het klassement schuil te houden. Onopvallend lag ze daar, op plek 40, 43, 42… en toen, op het moment dat niemand het meer verwachtte, dook ze als een speer naar beneden om plotseling helemaal onderaan de lijst te bungelen. Precies op het moment dat de troostprijs uitgedeeld werd! Ongelofelijk wat een tactiek zeg, onwijs knap gedaan. Die 4 euro 50 heb je daarvoor meer dan verdiend! Troostze 🙂

Voor de rest heeft iedereen natuurlijk een verhaal, en ik zou ze graag allemaal vertellen maar daarvoor is deze pagina simpelweg te klein. Zoek daarom snel je plek op in het klassement en laat me weten in de comments of je er enigszins tevreden mee bent!

 

De bonusvragen: hoe is er gescoord?

Als je wilt stuur ik je met liefde het scoringsdocument op zodat je alles even na kunt rekenen (serieus, stuur me een berichtje voor de Excel), maar als je daar geen behoefte aan hebt is hier de samenvatting van de eindvragen. Er is best aardig op gescoord moet ik zeggen:

Hierbij wel nog een oorverdovende hulde voor de enige echte persoon die het exacte aantal borstjes wist te voorspellen! Het is ongelofelijk maar waar, maar als er iemand een borstjesman is is het wel onze eigen held:

En het mooiste is dat hij verder als één van de weinigen geen enkel sterfgeval in de goede aflevering had voorspeld! Dat verzin je toch niet? Serieus, wat een admiraal zeg. Daar mag je je familie wel mee om de oren slaan hoor. Chapeau knaap! En omdat woorden niet genoeg zijn, zorg ik ook dat hiervoor deze bonusmunt jouw kant op komt:

Ik heb hem speciaal voor deze winnaar gekocht uit een briljante Chinese webshop. Valar Morghulis! You know everthing, Jon…

En nu?!

Nu is het klaar. Helaas… Rest mij eigenlijk niets anders meer dan jullie alle 45 fiere strijders ONWIJS te bedanken voor jullie passieve deelname aan deze pool. Ik heb serieus echt ontzettend veel plezier beleefd aan deze kneuzige hobby en heb ervan genoten om dit spelletje te ontwerpen en jullie score’s daarbij te volgen. Aanvankelijk was ik bang dat ik het maar voor een man of 10 zou doen maar met 45 was het toch net alsof ik een echt publiek had. Ik zat hierdoor toch wat meer in de wedstrijd en dat heeft deze finale zeker een stuk leuker voor mij gemaakt. Ik hoop echt voor jullie ook!

Mochten jullie nou nog een momentje over hebben in jullie leven, dan zou ik het oprecht heel erg waarderen als jullie een beetje feedback mijn kant op zouden willen slingeren. Hebben jullie mijn stukjes überhaupt gelezen? Was het te lang, te kort, te flauw, te veel? Dus kom maar op: wat vonden jullie ervan, en is het de moeite waard om andere dingen van een pooltje te voorzien? Ik zou hier namelijk best mijn hobby van kunnen maken en ik heb deze melige site immers niet voor niets! Heb jij een idee? Dan help ik je graag met de uitwerking!

Dus schroom vooral niet om me een berichtje te sturen (mail, comment, vraagformulier, Facebook, hoe dan ook) en dan ga ik nu snel aan de slag om de winnaars een stukje rijker te maken. Weet ik ook eindelijk eens hoe Gaston zich voelt!

Strijders: jullie waren geweldig!

Liefs,

Jullie gast.

You May Also Like

2 Comments

  1. Top stukjes iedere week
    Het helpt uiteraard wanneer je bovenaan staat, maar het idee vond ik voor het seizoen startte al leuk genoeg om mee te doen

    Gelukkig heb ik goed kunnen voorspellen wanneer de grote “battles” waren er daar mijn sterfgevallen op afgestemd

  2. Heel knap gedaan! Ik zag dat je daaromheen ook geen andere sterfgevallen had voorspeld dus die had je knap gespeeld zo. Terechte winnaar! Bedankt voor je deelname Cordia 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *