Over mij

Wie of wat is Rein Onlein?

Rein Onlein is de handelsnaam van een gast uit 1983. Geboren in Amstelveen, gestudeerd in Amsterdam en gesetteld in Haarlem. Daar geniet ik nu van het leven met mijn vrouw en zoontjes van 5 en 0. In het verleden heb ik sociologie gestudeerd aan de UvA en in het heden ben ik data scientist / professioneel nerd voor een bepaalde grote luchthaven in Nederland. In mijn vrije tijd doe ik het liefst dingen die ik leuk vind, waaronder sleutelen en bouwen aan deze website voor op internet. Hierin heb ik een heerlijke creatieve uitlaatklep gevonden voor alle mooie dingen die me verwonderen in deze wereld.

Hoe ziet Rein er Offlein uit?

Hiernaast zie je een foto van mij. Op de foto kijk ik een beetje moeilijk naar rechts (voor de kijker links) zodat ik mysterieus en vol diepgang overkom. Terwijl ik peinzend in de verte staar vorm ik een interessante mening over een boeiend onderwerp, wellicht zelfs de zin van het leven, waardoor mijn mond wat opkrult en er een bedenkelijke frons op mijn voorhoofd neerstrijkt. Het is heel bijzonder dat nu juist dit moment spontaan door een fotograaf vastgelegd is.

Waarom weer schrijven?

Voordat ik vader werd schreef ik sporadisch voor mijn eerste website reinonlein.nl. Daarna kregen luiers en opvoeding de overhand waardoor ik eigenlijk geen puf meer over had om nog vrolijk te schrijven in mijn beperkte vrije tijd. Gisteren is mijn zoontje 4 geworden en daarmee is hij praktisch volwassen. Dit geeft mij weer de nodige ruimte om vrolijk naar de pen te grijpen en dat doe ik dan ook met veel plezier en een luidkeels enthousiasme.

Waarom Wat een gast?

Deze site is in een opvlieging begonnen op 14 mei 2018, omdat ik gewoon weer een schone lei wilde om melige hersenspinsels op te publiceren. Ik kreeg weer zin om creatief dingen tastbaar te maken en zo mijn oude hobby onder het stof vandaan te halen. Het format van deze site is simpel: zoveel mogelijk gekke vragen met minstens net zo vreemde antwoorden. En dat dan elke dag, zodat het voor iedereen de moeite waard is om regelmatig terug te komen.

Door dit eenvoudige format kijk je anders naar de wereld. Het zal je namelijk verbazen hoeveel inspiratie er wel niet om je heen voor het oprapen ligt. Elke grap of irritatie leent zich voor een stukje tekst en het is een genot om jezelf ertoe te dwingen om daar wat van te maken. Sinds deze website heb ik het in elk geval enorm naar mijn zin in mijn hoofd.

Wat zijn je plannen met deze site?

Het lijkt me geweldig als deze site langzaam een vaste bezoekersbasis krijgt om aan het denken te zetten of aan het lachen te maken met mijn eigen creatieve uitspattingen. Als er ook maar één keer iemand per ongeluk hardop een spastisch grinnikend geluid maakt bij het lezen van deze site is mijn missie eigenlijk al geslaagd.

Daarbij ben ik nog altijd professioneel nerd en geniet ik ervan om in de gebruikersstatistieken te duiken en te leren over affiliate marketing en het advertentieprogramma van Google. En wie weet: als ik ooit nog eens een tientje kan overhouden aan mijn hobby is het helemaal mooi meegenomen.

Wat vind je verder leuke dingen?

Mocht je je afvragen welke dingen ik in het bijzonder kan waarderen, moet je deze post even checken. Dit is de Top Dingen ter wereld als het ware, onleinstyle…

Voor nu kan ik eigenlijk niet anders zeggen dan: stay tuned!

Geniet van de onzin, dien zo nu en dan een vraag in en heb vooral veel leesplezier,

Hartelijke groet,

Uw gast.

Rein

O ja: voor vragen, tips, suggesties en/of opmerkingen kun je me natuurlijk altijd mailen of gebruik maken van het onderstaande contactformulier. Ik hoor graag van jullie!

Update: tegenwoordig staat er ook een disclaimer op deze site. Hierin lees je alles over copyright, cookies, samenwerking en de (on)geloofwaardigheid van deze site.

Op dit adres laat ik het je weten als je antwoord gepubliceerd is.