Aantal geregistreerde FOMO-gevallen sterk gedaald

De sterke daling in het aantal mensen dat lijdt onder Fear Of Missing Out verschijnselen lijkt onverminderd door te zetten. Momenteel zijn er naar verwachting nog maar zo’n 2700 Nederlanders die werkelijk geloven dat ze echt iets missen door thuis te blijven. Dit aantal ligt lager dan een week geleden, toen nog ruim 3200 mensen last hadden van een zware Fear Of Missing Out.

Als deze trend door blijft zetten wordt verwacht dat dit eind juni nog maar ongeveer 1000 mensen zijn met een onrealistisch wereldbeeld. En dat is een goede zaak, aangezien het heus geen kwaad kan dat mensen zich  wat meer gaan realiseren dat je toch echt in de eerste plaats op jezelf aangewezen bent om een beetje te genieten van het leven.

Wel zijn er veel meer mensen met milde FOMO verschijnselen, zoals bijvoorbeeld kriebelende benen of de onbedwingbare behoefte om een klein dansje door de kamer te doen met hun kat. Ook wordt gevreesd voor een tweede FOMO-golf als straks de zomer losbarst en de genomen maatregelen tegen FOMO langzaam worden versoepeld.

Laten we vooral scherp blijven met zijn allen. Samen tegen FOMO!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *