Almere en Almelo gaan voortaan samen verder als Almero

Vandaag is Nederland een nieuwe stad rijker geworden: Almero. Deze stad is het resultaat van de langverwachte fusie tussen de twee doorsnee steden Almere en Almelo. Met deze fusie hopen beide steden een beetje leven in de brouwerij te gooien en eindelijk iets aan hun licht knullige imago te kunnen veranderen.

Het feit dat de oorspronkelijke steden zo’n 115 kilometer uit elkaar liggen maakt volgens de beleidsvoerders niets uit. “Al het goede haal je van ver”, aldus een burgemeester die het liefst anoniem wenst te blijven. “De handtekeningen zijn gezet en het enige wat nog hoeft te gebeuren is het aanpassen van alle paspoorten, landkaarten en lokale bedrijfsnamen, maar that’s it. Zelfs onze citymarketingslogans passen perfect in elkaar: “Het stoplicht staat op rood. Het stoplicht staat op groen. Het kan in Almero.” Alsof het altijd zo bedoeld is!”

De toekomst zal uitwijzen of dit wel echt zo’n goed idee is of niet. Om de fusie niet al te omslachtig te maken is gekozen om Almero op te splitsen in de wijken Almero-Oost en Almero-West. Zo weet de postbode ten minste hoe laat hij ongeveer thuis moet vertrekken om toch op tijd thuis te zijn voor het avondeten.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *