Als je met twee maten meet, welke zijn dat dan?

Hier wederom een prachtige ingezonden vraag van Koen:

“als je met twee maten meet, welke zijn dat dan. Wanneer je namelijk met onze normale meters werkt en daarnaast met het Engels of Amerikaanse systeem, ja dan gaat het natuurlijk fout. Want yards, inches etc. Daar zit toch nul logica in, in tegenstelling tot onze degelijke meters, deca, centi, mili en micro. Daarnaast vraag ik mij af of een yard ook iets met een backyard te maken heeft”

Nou beste Koen, heel goed dat je zelf alvast bent gaan nadenken over het juiste antwoord, maar zo te zien zit je helemaal op het verkeerde spoor. De twee maten waar deze uitspraak over gaat zijn namelijk Kees en Fred, twee van de beste maten van de gast die vroeger ooit deze uitspraak heeft verzonnen. Hij kent ze al sinds de basisschool en sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Ze zijn zelfs nog een keer met een hele vriendengroep op vakantie gegaan naar Salou. Daar zaten ze met nog meer maten vooral te zuipen en naar de meisjes te kijken. Toen gingen ze ook vaak dingen opmeten, gewoon omdat ze dat leuk vonden. Hun bier bijvoorbeeld. Dat bleek heel vaak precies 1 meter te zijn.

Over de backyard: een yard is een erfje, een backyard is een erfje dat ergens achter ligt. Omdat dit de ene keer 2 meter groot is en de andere keer 150 meter, blijkt dit ook wederom weer een compleet achterlijke eenheid te zijn om een grootte mee aan te duiden. In die zin past het dus compleet in het rijtje van inches, miles, enzovoort. De onzinnigheid is inderdaad precies gelijk.

Deze vraag is met grote hulde aan vriend Koen, onwijs bedankt dat je met me meedenkt! Je andere vragen staan op de backlog en volgen binnenkort.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *