Baby’s mogen voortaan geen Piet meer worden genoemd

Wie van plan is om zijn nieuwe wondertje Piet te noemen moet snel zijn: na 5 december van dit jaar zal dit namelijk niet meer mogen. De naam Piet wordt volgens velen namelijk in verband gebracht met het al dan niet hebben van een kleur en dat kan tegenwoordig kennelijk nogal gevoelig liggen. Om die discussie voortaan helemaal de wereld uit te helpen, heeft de Nederlandse overheid besloten om de naam Piet niet langer te gedogen. De maatregel gaat dit jaar al in.

Mensen die nu al Piet heten mogen de naam wel blijven dragen tot en met het einde van hun leven. Ook voor verbasteringen van de naam zal dit geen gevolgen hebben. Pieter, Piedro en Pieternella kunnen dus gewoon onverstoord hun leven vervolgen. Het enige bijzondere van de huidige generatie mensen die Piet heten is dus dat ze dus wel de laatste zijn in een lange traditie.

Geschiedenis van de naam Piet door de jaren heen
Bron: Meertens Instituut, KNAW, https://www.meertens.knaw.nl/nvb/naam/is/Piet

Wel jammer hoor, want dat betekent dus ook dat mijn eigen geliefde oom Piet daardoor dus ook de laatste Piet zal zijn die zichzelf oprecht een Ome Piet kan noemen. Daar moeten we dus nog maar even goed van genieten.

Hulde voor je naam oom!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *