Bestaan die wolken eigenlijk nog wel?

Het is heel gek, maar nu ik erover nadenk heb ik sinds het begin van die coronatoestand eigenlijk vrijwel geen wolk meer gezien in de lucht. De laatste keer dat ik me er een kan herinneren is inmiddels ook alweer een week of twee geleden. Op zich is dat allemaal onwijs relaxed natuurlijk, maar stiekem maak ik me ergens ook wel een klein beetje zorgen. Want weten jullie of die wolken überhaupt nog wel bestaan?

Vanaf mijn balkonnetje in Haarlem zou ik haast gaan geloven van niet. En als dat zo is, hebben wij als wereldbevolking dus een nog veel groter probleem dan we al dachten. Wolken zijn namelijk ook goed voor dingen. Zo zorgen ze ervoor dat je ook af en toe in de schaduw kunt zitten en zorgen ze voor de nodige optische variatie als je ervoor kiest om een tijdje naar de lucht te kijken. Superbelangrijk dus.

Ik hoop dus maar dat alle wolken even tijdelijk aan de andere kant van de wereld zitten. Ik snap best dat ze even naar het zuiden vliegen als de zomer begint, maar voor mijn eigen gemoedsrust zou ik het best fijn vinden om er toch weer heel even eentje te zien.

Ééntje maar, heel kort.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *