Bestaan er ook mensen die het leuk vinden om in de rij te staan?

Zojuist heb ik mijn zoontje weer afgezet voor zijn zwemles en terwijl ik dat deed moesten we zoals wel vaker even in de rij staan. Dit keer stond de rij echter tot ver buiten het zwembad, en dus hoorde ik linksonder mij een klein stemmetje iets mompelen als “….*#%$ ik haat rijen…”. Die wijze woorden zetten mij natuurlijk gelijk te denken als melig-filosoof. Ja natuurlijk gast. Zouden er ├╝berhaupt mensen bestaan die ervan genieten om in de rij te staan?

Als dat zo is, heb je natuurlijk wel een geweldig eindeloze hobby te pakken! Je kunt immers overal waar je maar wilt in de rij gaan staan, en vlak voordat je aan de beurt bent zeg je gewoon tegen iedereen achter je “gaat u maar voor hoor”, en daarna begint het hele feest weer opnieuw! En terwijl jij dus weer helemaal opnieuw aan je trekken kunt komen, heb je ook nog eens iedereen achter je blij gemaakt met je beleefde geste. Kan het nog beter?

Jazeker! Want wat misschien nog mooier is, is dat deze hobby je (op misschien wat reiskosten na) helemaal geen cent hoeft te kosten. Je kunt voor elke gelegenheid een rij kiezen, en vlak voordat je je kaartje moet laten zien stap je gratis uit de rij. Voetbalwedstrijd? Geen probleem! Boekenbal? Jij staat tussen alle grote schrijvers in de rij! Popconcert voor de boeg? De fans zien je al staan hoor. En met een nieuw festivalseizoen vol met extra tests en administratie staan jou als rijliefhebber nog mooie tijden te wachten hoor.

Ik zou zeggen: geniet ervan. Zoveel je maar kan!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *