Bestaat er een betere zinloze bezigheid dan het scheppen van een fort?

De zinloosheid der dingen is iets waar je je maar beter niet tegen kunt verzetten. Dat is dweilen met de kraan open lost in essentie sowieso toch helemaal niets op aan je bestaan. In de opbeurende wetenschap dat onze tijd hier op aarde net zo nietszeggend is als een enkel zandkorreltje op het strand, is het heerlijk om toch maar het beste uit het leven zien te halen. Er wat is er nou beter om een nietszeggend bestaan op te vullen met een hoop nutteloze activiteiten?

Een van de heerlijkste nutteloze activiteiten die ik ken, is het scheppen van een gigantisch fort terwijl je weet dat ie een paar uur later ten onder zal gaan aan de opkomende vloed. Terwijl je een zo hoog mogelijke berg op een zo tactisch onhandig mogelijke plek schept, werk je jezelf het schompes tot de blaren van je klauwen vallen, en tegelijkertijd geef je de relatie met je zoontje ook nog eens een enorme boost. Mocht je dan ook nog een lekker zonnetje op je pan hebben staan, heb je minstens een uur of wat lol om zo lang mogelijk op die berg te blijven staan. Hoe mooi is dat?

Voor mij is het in elk geval met stip mijn favoriete nutteloze bezigheid (op de voet gevolgd door eten). Ik denk dat ik gedurende mijn hele leven inmiddels dan ook serieus tegen de 200 forten aan zal hebben geschept. And counting, want zo lang ik een schep kan vasthouden zal ik hier onverminderd mee door blijven gaan.

Zinloos of niet, supervet is het zeker!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *