Bestaat er ook een sneeuwboog?

Vandaag was het weer zo wisselvallig als de neten. Van regen naar zon naar hagel naar sneeuw: ik heb het allemaal gezien en vaak ook nog eens binnen tien minuten tijd. Vooral de combinatie van sneeuw en zon tegelijkertijd vond ik een hele ervaring, en die zette me ook nog eens aan het denken. Want de omstandigheden waren ideaal voor een regenboog, maar dan eentje van sneeuw. Ik heb hem helaas niet gezien, maar bestaat zo’n sneeuwboog eigenlijk überhaupt wel?

Een klein beetje onderzoek op internet leerde mij dat die sneeuwboog wel degelijk bestaat, maar dan wel alleen onder uitzonderlijke weersomstandigheden. En wel alleen tijdens zonsopkomst of zonsondergang. Nu was het in mijn geval midden op de dag en dus net zoals mijn leven momenteel compleet kansloos, maar het feit dat ie bestaat vind ik al te gek! Sterker nog: in 2017 jongsleden is er zelfs nog eentje op de foto gezet in ons buurland: https://nl.metrotime.be/2017/12/18/must-read/spectaculaire-sneeuwboog-gefotografeerd-peak-district/

Aangezien ik door die Bas toch vaak voor zonsopgang wakker ben denk ik dat ik voortaan dan voor de zekerheid gewoon altijd met een camera in de sneeuw lig. Je kunt er immers maar beter op voorbereid zijn!

Weer wat geleerd vandaag 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *