Een van de grootste mysteries uit het leven is voor mij toch wel pindakaas. Het stuk over die pinda’s snap ik nog wel, maar hoe zit dat nou in godsnaam met die kaas? Wat is dat voor kaas? En kan je daar dan ook mee variëren?
In die zin denk ik dat je ook jong belegen pindakaas moet hebben. Of een goed stuk oude 48+ pindakaas. Schimmelpindakaas, of misschien zelfs pindabrie?
Ik ken die varianten nog niet, maar het zou natuurlijk ook kunnen dat we allemaal op het verkeerde been gezet worden. Wist je dat pindakaas in andere culturen namelijk ook wel pindaboter genoemd wordt? En dan vallen alle puzzelstukjes in dit raadsel plotseling op hun plek.
Dan rest mij alleen nog deze: waarom betrekken wij dan eigenlijk kaas in dit product? En daarover kan ik helaas niks bewijzen, maar ik heb wel een pindakaasbruin vermoeden:
De kaaslobby.
Übermachtig hier in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat die ook achter corona, Almere en het songfestival zit? Walgelijke club… brrr.