Bevat een halfvolle maan ook minder calorieën?

Het is een vraag die leeft sinds mensenheugenis, en toch lijken de slimste wetenschappers ter wereld er maar niet uit te komen: heeft een halfvolle maan ook daadwerkelijk minder calorieën dan een volle maan? De meningen lopen sterk uiteen, maar grofweg vallen ze in twee kampen onder te verdelen.

Enerzijds is daar het kamp dat steevast wijst op de relatie tussen halfvolle melk en volle melk. Zij zien hierin het onweerlegbare bewijs dat halfvolle dingen nou eenmaal minder calorieën bevatten dan volle dingen. Als dit bij melk zo is, waarom zou dit bij de maan dan anders zijn? Daar valt wat voor te zeggen.

Aan de andere kant staat het kamp dat beweert dat de maan een grote steen is die rondjes draait rond onze aarde. Volgens hen kan je de maan helemaal niet eten en is dit dus een pure onzinvraag die eigenlijk alleen maar thuis hoort op een website waar gekke vragen worden behandeld.

Ikzelf vind het moeilijk om een kant te kiezen in dit verhaal. Natuurlijk ben ik het ermee eens dat dergelijke vragen op een website zoals die van mij thuis horen, maar is er dan geen plaats voor calorie-zuinige dingen zoals halfvolle melk? Ik meen te beweren van wel, zeker gezien het feit dat ik hier ooit een diepgaande videoreview aan heb geweid.

Ik heb daarom besloten om mij niet verder te mengen in dit debat. Ik wacht rustig af totdat er ooit in Science staat dat er wel of geen calorieën zitten in een al dan niet halfvolle maan. Tot die tijd kunnen we toch niets anders doen dan speculeren. Al is dat natuurlijk wel best lollig om te doen…

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *