Bioscoopfilm over Agile werken kan laaggespannen verwachtingen niet waarmaken

Toen Agile – The Movie werd aangekondigd waren de verwachtingen eensgezind laaggespannen. Nu, na het weekend van de premiere, blijkt dat deze film zelfs dat niet heeft kunnen waarmaken. Is het echt zo slecht?

Jazeker. De film weet gelijk vanaf het begin niet te boeien door af te trappen met een ellenlange refinement sessie met shots van de backlog. Hier wordt pijnlijk duidelijk dat dingen niet plotseling magisch interessant worden zodra je ze ‘epic’ noemt. Ook niet als je er herhaaldelijk het maximale aantal punten aan toepokert.

Vervolgens passeren verschillende droge userstories de revue, om uiteindelijk in een totaal voorspelbare demo tot anticlimax te komen. Hier zien we een halfbakken tussenproduct dat pas over een jaar of twee als los zand uit elkaar zal vallen. Als de oorspronkelijke cast dan tenminste nog in het team zit.

Zelfs de toevoeging van periodieke standups kon niets toevoegen aan de ongekend lage entertainmentwaarde van deze film. Bij de retrospective was 80 procent van het publiek in slaap gevallen. De overgebleven scrummasters zaten vooraan te huilen van geluk

 

You May Also Like

2 Comments

  1. Oe daar kan ik nog niet in. Volgende week 🙂 Hoop dat ik niemand tegen het agile been scrum…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *