Blogtag: ben jij een huishoudgodin?

Zoals ik al eerder een keertje schreef ben ik wat aan het experimenteren met blogtags. Dit zijn een soort vragenlijsten waar je over kunt schrijven, en doordat het iets weg heeft van een kettingbrief knoop je zo ook weer mooi weblogs in elkaar voor Google. Deze blogtag gaat bijvoorbeeld over het huishouden. Dan weet je het wel:

De was

Droger of waslijn? Een droger als het in de droger mag, een waslijn voor als dat niet mag (moeilijke vraag).

Sorteren of alles bij elkaar? Ik leg mijn was altijd op alfabetische volgorde en doe dan eerst de klinkers, daarna pas de medeklinkers.

1 soort wasmiddel, of verschillende soorten wasmiddel? Ik maak mijn wasmiddel altijd zelf, en elke dag wordt ie nét een beetje anders dan anders. Door die persoonlijke touch hou ik de nodige spanning in mijn leven.

Een wasdag, of elke dag een wasje? Het liefst was ik dag en nacht door, ik vind het heerlijk. Van mij mag het elke dag wasdag zijn!

Kleding strijken, ja of nee? Als iemand anders het doet: ja. Als ik het zelf moet doen: nee.

Koken

Makkelijk of culinair? ik maak er een sport van om met zo min mogelijk ingrediënten te koken. Mijn specialiteiten zijn “wortel” en “chips“. Dit is makkelijk, doch culinair. Hier een overzicht van al mijn recepten.

Weekboodschappen of meerdere keren per week? het liefst doe ik jaarboodschappen, maar helaas vergeet ik nog wel eens wat dus dan moet ik weer terug.

Vaak hetzelfde per week, of vaak nieuwe dingen? ik eet bij de stand van de maand. Bij halve maand eet ik pasta, met nieuwe maan friet. Bij een maansverduistering gebruik ik altijd Thuisbezorgd.

Eten bewaren of weggooien? ik bewaar het eten altijd net zolang totdat ik het op wil eten. Voor die tijd weggooien is zonde en onhandig.

Aan tafel eten of op de bank/zetel? wij eten altijd op de galerij. Dan zie je je buren ook nog eens.

Poetsen

Stofzuiger of swiffer? Henk, de stofzuigerrobot mag dit altijd voor ons uitkiezen.

Kant en klare doekjes, of zelf een sopje maken? Een sopje is om in gaar te koken, dus doe ik liever klare doekjes.

Zelf ramen lappen of door de glazenwasser? waarom zou je je ramen lappen? Aan de buitenkant zitten er toch altijd regendruppels op in Nederland.

Overig

Iedere dag je bed opmaken, of laten voor wat het is? het liefst laat ik iemand anders elke dag mijn bed opmaken voor wat het is.

Met de hand afwassen of vaatwasser? Ja deze vraag ga ik niet eens op in. Lees dit stukje maar: “Hoe word ik gelukkig?

Opgeruimd huis of rommelig huis? Opgeruimd staat netjes, rommelig staat gezellig. Ik heb liever dat laatste. Dat is een beetje zoals naar de kapper gaan voor kerst: het moet wel natuurlijk blijven allemaal…

Wie doet het huishouden, jij of je partner? We wonen allebei in hetzelfde huis dus doen we ook allebei het huishouden. Dat lijkt me niet meer dan logisch. Mijn zoontje ziet dat alleen helaas nog niet zo…

 

En dat was hem, de blogtag die is verzonnen door Saskia van Twinkabella en doorgestuurd door Stephanie van Thuisblijfmama. Dank daarvoor! Laat het hieronder weten in de comments als ik hem door kan gooien naar iemand anders.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *