Blogtag: Vier je eigenlijk carnaval?

Vanmiddag had ik het al even aangekondigd, maar hier probeer ik dus weer even wat nieuws. In de bloggerij bestaat er namelijk ook zoiets als ‘tags’, een soort kettingbrief tussen weblogs die je een excuus geeft om over jezelf te kletsen. Ik als zelfgekroond Ouwehoer des Vaderlands doe daar natuurlijk graag aan mee. Hierbij dan ook mijn eerste verkenning in dit wonderlijke wereldje met een knallende ‘blogtag’ over carnaval. Het zal me benieuwen!

Vier je eigenlijk carnaval?

Nee, ik zit nu achter mijn laptop een vragenlijst in te vullen over een feestweek in de toekomst. Net heb ik een kopje thee gedronken en ik ben van plan om straks een beetje bijtijds naar bed te gaan. Het vieren van carnaval komt me nu gewoon even niet zo goed uit.

Wat had je als kind aan met carnaval?

Een zakje snoep en zoveel mogelijk ammunitie voor mijn klappertjespistool. De rest maakte me dan helemaal niet uit. Volgens mij ben ik zelfs nog ooit als lieveheersbeestje met klappertjespistool verkleed gegaan. Gewoon, omdat dat kan. Vandaag zou ik dat zo weer doen.

Wat is je leukste carnavalsoutfit?

Volgens mij zijn dat eerder de creaties geweest bij Valtifest en de epische Los-feesten van mijn vrienden. Valtifest space: Captain Kurk. Los in de bios: Saving Private Rein! Los in het Sprookjesbos: verkleed als de Naar-De-Rattenvanger van Hamelen. Mooi was die tijd. Classic zelfs…

Ben je lid van een carnavalsvereniging?

Nee, maar ik ben wel heel even kort lid geweest van Groen Links. Van wat ik daar heb meegemaakt weet ik wel hoe het er daar aan toe moet gaan.

Zou je een keer prins(es) carnaval willen zijn?

Jazeker, al is het alleen al omdat je dan met je toverstaf bier voor je kunt laten halen en mensen nog naar je moeten buigen ook. Welke gast wil zoiets nou niet een keer meemaken? Wel vind ik dat we dan een bos moeten omhakken om een troon van 50 meter hoog voor me te timmeren. Ik maak graag een blijvende indruk.

Wat is je favoriete carnavalsnummer?

Mijn favoriete carnavalsnummer is 11. Tuurlijk, het is een beetje cliché, maar tien bier is er gewoon altijd nét eentje te weinig.

En hoe ga je dit jaar verkleed?

Het liefst elke dag in schone kleren. Omdat een jaar lang dezelfde kleding te veel gaat kriebelen naar mijn smaak, bekijk mijn verkleedkeuze eerlijk gezegd het liefst met de dag.

 

Poe, dat was hem alweer, mijn eerste “tag”. Deze is tot stand gekomen met grote hulde aan Ingrid van Blogsbyingrid. Ik weet niet of ik hem helemaal volgens het boekje ingevuld heb, maar dat mag voor mij de pret niet drukken.

Alaaf!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *