Citroen mag voortaan ook met een Z geschreven worden

Omdat het toch niemand wat kan schelen mag citroen voortaan ook met een Z geschreven worden. Sinds correcte spelling schijnbaar geen voorwaarde meer is voor menselijke interactie, zijn de spellingsregels namelijk flink verslapt. Het gele stuk fruit is hier het eerste slachtoffer van.

Op internet leeft het onderwerp enorm. Verbazing overheerst, want: “zitroen schreef je toch altijd al met een Z?”. Tegelijkertijd gaan er ook geluiden op dat een citroen een kloteauto is. Anderen maken zich grote zorgen over de implicaties voor woorden als zhips, zactus en zomputer. Gelukkig zijn er ook altijd nog mensen met een te korte spanningsboog. Als zij ook nog een standpunt konden formuleren werd de discussie nog vermoeiender dan ie nu al is.

Het is heel interessant om te zien hoe de professionele wereld reageert op de nieuwe spelling. Zo is daar bijvoorbeeld professor Wesseling van het Nederlands Taalinstituut in Leiden. Hij voorziet geen noemenswaardige problematiek omtrent deze wijziging en meldt in een publiek statement op Twitter:  “IK HAAT ZITROENEN ZE KUNNEN ALLENMAAL DE TERING KREIGEN”.

Het is fijn dat we bij veranderende tijden altijd nog terug kunnen vallen op de wetenschap. Wat couden we toch conder moeten.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *