De eerste laatste keer

Vet relaxed! Vanmorgen was ik voor de zoveelste keer in het ziekenhuis, en daar heb ik na de gebruikelijke controles groen licht gekregen om morgen aan mijn laatste chemokuur van deze behandeling te beginnen. Dat wordt dan de zesde kuur van de zes, en daarmee komt er eindelijk een einde aan dit tergend lange hoofdstuk voor me in zicht. Wat fijn!

En hiermee heb ik vandaag ook al voor het eerst chemodingen voor de laatste keer gedaan. Dat is een beetje een kromme zin, maar wat ik probeer te zeggen is dat ik de komende dagen heel veel dingen voor het laatst zal gaan meemaken, en grote kans dat ik die allemaal niet ga missen. Neem nou bijvoorbeeld het wachten en rommelen bij de ziekenhuisapotheek om je nieuwe doos chemopillen op te halen. Nooit meer! Alleen dat al is goud waard.

En tegelijkertijd hoef ik ook nooit meer dat gare kankerloopje af te leggen in het ziekenhuis nadat je bloed hebt geprikt. “Wij kankerlijers” hebben namelijk een aparte prikpost in het ziekenhuis zodat we relatief snel aan de beurt zijn en op tijd de uitslag hebben voor de volgende kuur, maar je moet dan wel zelf je bloed nog naar het lab brengen. Dat krijg je dan in zo’n rood zakje mee, en als je daar bekend mee bent kan je net zo goed een grote vlag met de tekst “hallo ik heb kanker” met je meedragen. Ze vallen namelijk nogal op, en bij iedereen met zo’n zakje weet je wel hoe laat het is. Als je iemand met zo’n zakje tegenkomt op de gang geef je vaak een soort beteuterd knikje naar elkaar, maar ook dat is dus weer een bizar dingetje dat ik na vandaag niet meer hoef te doen. Geen controles voor de volgende kuur meer, want die is er niet. Moeha!

Nou ja, dat dus. Morgen volgen er nog veel meer “voor de laatste keren”, waaronder die hele fijne: mijn PICC-lijn gaat eruit! Morgenavond voel ik me dus ongetwijfeld strontbelabberd, maar dan wel zonder slangetje met verband om mijn rechterbovenarm. Dat is toch wel een mijlpaaltje hoor.

En dan wordt de volgende vraag natuurlijk wanneer de operatie is, maar dat is nog niet bekend. Wel heb ik begin april weer nieuwe CT en MRI scans, en die bespreek ik op 15 april met de chirurg. Tegen die tijd heeft dan ook het hele team hiernaar gekeken, dus dan ligt er ongetwijfeld een concreet aanvalsplan klaar. Dan hoeft er alleen nog maar een datumprikkertje uit voor die operatie. Ik ben in elk geval iedere dag beschikbaar. Kom maar door!

Maar first things first: morgen voor de laatste keer aan gort. Geen update dan dus op deze site, maar die krijgen jullie later als ik weer een beetje kan typen. Hopelijk valt het mee.

Tot aan de andere kant!

Cheers,
Rein

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *