De Game of Thrones pool begint bijna! Zijn we klaar voor de start?

Het is zover! Na een spannende kwalificatiereeks begint maandag eindelijk het finale seizoen in Nederland van misschien wel de beste televisieserie ooit: A Game of Thrones. Ik mag jullie allemaal nu al feliciteren met een eliteplaats onder de toeschouwers van dit prachtige schouwspel, want er zijn uiteindelijk maar een 30-tal exclusievelingen die de strijd aan durfden in dit mooie Game of Thrones pooltje. Dit betekent dat jullie de mensen zijn die het finale seizoen nóg intenser zullen gaan beleven dan de gemiddelde kijker. Want wie gaat er uiteindelijk met die mooie hoofdprijs van deze pool vandoor?

Het definitieve aantal deelnemers staat op dit moment nog steeds niet vast. Er lopen hier en daar nog wat inschrijvingen en ik kan me voorstellen dat mond-op-mond reclame na de eerste aflevering toch ook nog wat last minute deelnemers kan opleveren. Om voor hen niet nu al de deur te sluiten (hodor!) heb ik besloten om inschrijvingen tot de zondag voor de tweede aflevering toe te laten (dus 20 april). Je kunt dan geen punten scoren voor de sterfgevallen uit de eerste aflevering maar voor de rest draai je nog gewoon mee. Grijp die kans dus en vooral: spread the word!

Hier staat voor het gemak nog een keer de link naar het online inschrijfformulier:

 

Jouw financiële onafhankelijkheid hangt de komende weken dus volledig af van wat jij en je concurrenten allemaal ingevuld hebben op het inschrijfformulier. Ik geef toe: het was niet makkelijk. Want geloof me, ook ik had moeite met al die namen en personages te onthouden. Het voordeel is wel dat jouw concurrenten daar dezelfde moeite mee hadden, dus werkelijk iedereen maakt kans op die prachtige hoofdprijs van ruim 25 euro.

Om je een beeld te geven van wat je concurrenten allemaal hebben ingevuld, is hier voor het eerst een samenvatting te zien van de eerste statistiekjes. Dit is wat jullie denken over het laatste seizoen van Game of Thrones:

Over de pool

Op dit moment staat de teller op 32 inschrijvingen (inclusief die van mijn zoontje van 4). Er staan nog wat deelnemers te wachten en de deur staat nog open, maar vooralsnog zou dit betekenen dat dit de prijzenpot is:

De échte winnaar ben ik natuurlijk zelf, want los van het feit dat ik zoveel leuke vrienden en kennissen heb die dit feestje met mij willen delen, blijken jullie ook nog eens hele gulle gevers te zijn op het moment dat ik jullie recht in het gezicht om een fooi bedel. Deze brutale vraag heeft mijn toekomstige Wateengast-Tesla in totaal maar liefst 34 euro opgeleverd! Zo zie je maar, de brutalen hebben de wereld zeg. Dank allemaal!

Wie gaat Game of Thrones winnen?

Dan de vraag die bij iedereen aan de lippen hangt. Wie wint? Overall lijkt het wel goed te zitten voor de Good-Guys, maar je weet maar nooit…

Wanneer gaat iedereen dood?

Het is geweldig om te zien hoe argwanend iedereen naar het leven kijkt na 7 bloederige seizoenen van Game of Thrones. Niet geheel onverwacht denken jullie dat het geheel in het laatste seizoen steeds bruter gaat worden, met de climax in de laatste aflevering. Beste opvallend, aangezien het vroeger altijd de een-na-laatste aflevering was waar het zo mis ging, maar dat kan natuurlijk helemaal anders in seizoen 8!

Hieronder zie je hoe jullie per persoon de overlevingskansen inschatten. Hierin ziet het er over het algemeen bijzonder slecht uit voor Team Cercei, en doen John en de onbekendere underdogs het heel goed. Vooral in het groen zullen de verrassende Game of Thrones momenten zometeen te gebeuren staan. Ik kan niet wachten!

Hoe zit het met de baby’s?

Zelf zit ik natuurlijk tot over mijn oren in de baby, maar in GoT kunnen ze er ook wat van. Opvallend is de gelijke verdeling, waarbij Jon & Dany er wel wat fortuinlijker vanaf lijken te gaan komen:

En hoe staat de dierenstand er straks voor?

Fauna speelt een belangrijke rol in Game of Thrones. Hoe is dat straks?

Wat staat ons borsttechnisch allemaal te wachten?

De rode draad in Game of Thrones wordt natuurlijk gevormd door een lange rij borstjes. Heel mooi om te zien hoe jullie daar ook oog voor blijken te hebben. De verwachtingen voor het laagste seizoen liegen er dan ook niet om, met een totaal aantal van 945 voorspelde borstjes (30,5 gemiddeld per persoon). De uitschieter komt van onze grote vriend uit de Achterhoek. Ik hoop dat wessel gelijk krijgt met zijn 127 unieke borstjes!

Dan tenslotte nog een aparte hulde van ons Neerlands Trots, Carice van Houten, die op zich best goed kan acteren maar de onweerstaanbare neiging heeft om steeds haar kleren uit te doen als ze iemand met een camera ziet. Dat dat straks weer gaat gebeuren staat eigenlijk al zo ongeveer vast, maar wanneer? 5 mensen van jullie denken dat dit in elke aflevering gaat gebeuren. De rest is terughoudender, met gemiddeld 2,3 afleveringen. We gaan het zien (vast!)

 

Tot zover! En nu?

Nu ga ik weer snel terug naar mijn baby! Het is heel lastig om dit te combineren op dit moment maar ik ga er gewoon voor. Ik had hier nog meer statistiek op los willen laten maar hopelijk krijg ik daar straks langzaam maar zeker weer wat meer tijd voor. Vanaf volgende week krijgen jullie elke keer een mail als er een update is. Daarin zit dan de link naar deze site waarop je kunt zien hoe jij het er vanaf hebt gebracht in de pool. Je zult dus nooit bang hoeven te zijn dat je per ongeluk een spoiler te zien krijgt zonder dat je daar zelf voor kiest. Handig toch!

Dus!

Rest mij voor nu niets anders dan jullie onwijs veel plezier te wensen met de eerste aflevering van het laatste seizoen van Game of Thrones. Vergeet niet om het volume maximaal te draaien tijdens de introtune en denk bij ieder sterfgeval welke kansen dit biedt voor jouw deelname in deze pool. Samen maken wij met deze Game of Game of Thrones onze wereld een betere plek voor onszel. Leuker wordt het sowieso!

Valar Morghulis!

Inschrijven kan nog steeds:

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *