De Game of Thrones pool! Wat is de tussenstand na aflevering 2?

Lieve strijders, dat was hem weer! De tweede aflevering in de Pool Des Doods is alweer een feit. Na een langzame start waren mijn verwachtingen voor deze ronde hooggespannen. Nu gaat het gebeuren! Nu gaat iedereen eraan! En stel je die sensatie toch eens voor in de pool. Hoe zijn de aardsverschuivingen in het klassement? Zijn hier nu al de nodige koppen gevallen?

Nou… niet bepaald. Ook de tweede aflevering voelde een beetje als een zompige warming-up voor Nederland-Duitsland. Op zich met leuke conversaties hoor, maar daar zit ik nou niet echt op te wachten met mijn pooltje. All men must die toch? Nou doe dat dan eens! Maar goed: wat niet is, gaat nog komen.

Aflevering 2, wat waren de hoogtepunten?

In deze aflevering gebeurde dus eigenlijk precies hetzelfde als in de vorige: veel te weinig. Er werd eigenlijk vooral veel moeilijk gekeken en geknuffeld door mensen die elkaar een tijdje niet hebben gezien. Het is allemaal een beetje zoals Robert ten Brink tijdens All You Need is Love, maar dan met zwaardjes, draken en kastelen. O ja, en het einde van de wereld dat elk moment door Gaston door de brievenbus van Winterfell geduwd kan worden, maar dat is het dan wel zo’n beetje. Niks om heel erg warm van te lopen.

Eigenlijk is het hoogtepunt van deze aflevering voor mij wel een korte opmerking van Bran, die roept dat hij als Ravetotem het collectieve geheugen van de wereld is en daarom als lokaas kan dienen voor de Night King. Dat verklapt iets over het motief van de Night King, die dus diep van binnen gewoon een onwijs avondmens is die wil dat het nooit meer ochtend wordt. Opeens vind ik hem daarin een stuk sympathieker, al is hij natuurlijk wel een beetje extreem in de uitvoering. Hier zou ik graag wat meer over horen, maar dat volgt waarschijnlijk aan het eind van de volgende aflevering of anders deeltje 4 en/of 5.

Hoe het ook zij:

Wat betekent dit voor het klassement?

Ik had gehoopt dat ik nu eindelijk punten uit kon delen voor correct voorspelde sterfgevallen maar helaas moet ik daar alweer op blijven wachten. Als organisator baal ik daar wel een klein beetje van, maar ja. Ook voor mij is dit hele seizoen natuurlijk een verrassing. Wel weet ik zeker dat dit niet lang zo door kan blijven gaan dus mijn verwachtingen voor de oorlog in de volgende aflevering zijn onverminderd hooggespannen.

Desalniettemin zijn er weer de nodige punten uitgedeeld voor het juist voorspellen van de overlevenden. Op dit moment zijn er 5 mensen die tot nu toe de maximale score van 380 punten hebben behaald, en dat zijn Cordia, Ingmar, Joshua, Reinoud en Wessel. Heel erg knap gedaan, hulde!

Voor de rest is iedereen een paar plekjes gestegen of gedaald, met enige uitzondering van Tijkie. Zij staat net als vorige week nog altijd fier onderaan. dit kan haast geen toeval zijn. Heb jij het misschien op de troostprijs gemunt?? Anyway, hieronder kun je snel zien hoe jij het er vanaf hebt gebracht deze week. Geniet er nog maar van, want geloof me: volgende week zal het er allemaal flink anders uit gaan zien!

Graag wil ik ook nog even de nadruk leggen op mijn eigen gezinnetje in de pool. Let namelijk op dat de grootste daler mijn lieve wederhelft Floor is, die met 20 plekken omlaag bijna compleet uit het klassement is gezakt. Tegelijkertijd is de grootste stijger deze week mijn kleine zoontje Willem van 4 die nog nooit in zijn leven een aflevering van GoT heeft gezien. Hoe kan het in godsnaam dat dit kleine opdondertje het dan toch zoveel beter doet dan ik? Hij staat gewoon 8 plaatsen hoger, de kleine Snow…

Hierbij ook nog een extra hulde voor het spelformulier van vriend Wessel. Volgens hem gaat er namelijk helemaal niemand dood, behalve in de laatste aflevering. Dan sterft iedereen behalve die dooie draak. Stel je voor hoe vet het is als Wessel gelijk krijgt! Hoe dan ook: hou hem in de gaten in deze pool. Volgens mij kan deze tactiek best nog wel eens punten op gaan leveren.

En hoe staat het met de bonusvraag?

In deze aflevering hielden de meeste mensen gewoon de hele tijd hun kleren aan (Carice waarschijnlijk niet maar die werd niet gefilmd in aflevering 2), op eentje na: Arya. En ik moet eerlijk zeggen dat ik daar best ongemakkelijk van werd. 7 seizoenen lang wordt ze neergezet als een onschuldig klein kindje dat een brute moordmachine wordt, en nu vind ik het een beetje apart dat zij als klein kindje plotseling die smid bespringt. Ik vond het eerlijk gezegd een klein beetje vies, maar goed. Het blijft natuurlijk Game of Thrones he dus dat hoort er nou eenmaal bij.

Voor de bonusvraag was het een lastige omdat er eigenlijk maar een half borstje in beeld kwam (dit heeft de VAR bevestigd). Hier had ik nog geen beleid voor geschreven maar omdat ik ben uitgegaan van hele borstjes heb ik besloten om deze halve borst toch maar af te ronden op het dichtstbijzijnde gehele getal, zijnde 1. Dat brengt de totale tussenstand in het aantal unieke borstjes op 7, een stuk minder dan we normaal gesproken gewend zijn in deze fase van het seizoen. Waar gaat dit eindigen? Vooralsnog is dit in ieder geval de cumulatieve trend:

En door! Wat staat ons te wachten in aflevering 3?

Alles wijst erop dat de knokpartij in Winterfell in aflevering 3 uit gaat barsten. Het belooft de langste aflevering ooit te gaan worden (82 minuten!), dus er is alle ruimte voor veel special effects en een langdradige knokpartij. Ik hoop maar dat het niet te langdradig gaat worden, maar in het verleden hebben ze het altijd wel goed aangepakt.

Ik verheug me vooral op de faceoff tussen de Night King en Bran in de Godswood van Winterfell. En natuurlijk op de eerste hoofdpersonen die het loodje gaan leggen. Als ik jullie voorspellingen mag geloven ziet het er vooral somber uit voor Euron Greyjoy (15x dood gegokt) en voor Davos Seaworth (door 13 mensen voorspeld). Maar zoals het er nu naar uitziet zullen dit vast niet de enigen zijn. Spannend hoor!

In de pool heeft Fedde naar mijn idee de beste uitgangspositie voor de volgende wedstrijd. Hij heeft namelijk bijzonder hoge verwachtingen van deze aflevering met maar liefst 13 voorspelde sterfgevallen. Hij zal toch maar gelijk krijgen zeg! Maar ook Jordi en Cordia zitten er warmpjes bij hoor, want volgens hen staat ons met elk 9 doden ook wel de nodige emotie te wachten. Gemiddeld verwachten wij dat er ruim 4 personages de pijp uitgaan. We gaan het zien.

Met die undead voor de deur zou dat best wel eens waar kunnen worden. Ik heb er zin in!

Valar Morghulis allemaal en tot de volgende knoop!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *