De Griezels van Roald Dahl. Is het wat?

Een van de mooiste dingen aan het ouderschap, is dat je de leukste dingen uit je jeugd opnieuw kan herbeleven. Zo zal het inmiddels geen geheim meer zijn dat ik sinds mijn zoontje uit de orale fase is weer een groot fan ben geworden van LEGO. Maar er is meer! Want hoe vet is het bijvoorbeeld om opnieuw te Mario Karten, Disneyfilms te zien of samen De Betoverde Doolhof te spelen? De afgelopen dagen bereikte deze herleving echter een compleet ander niveau. We hebben namelijk het fantastische boek De Griezels van Roald Dahl voorgelezen. En dat boek is voor ouders dus misschien nog wel leuker dan voor kinderen!

Het boek gaat over twee compleet kansloze mafketels die het leuk vinden om geintjes met elkaar uit te halen. Maar terwijl ze dit doen worden ze door de schrijver als een stel verschrikkelijke lui neergezet (volgens mij valt dat best mee namelijk). En daarbij worden soms wat grove, kort door de bocht uitspraken geroepen waardoor je het echt niet kan laten om hardop lachend voor te lezen. Een voorbeeldje, ik citeer:

“Mevrouw Griezel had jeuk aan haar buik. Vieze oude wijven hebben altijd jeuk aan hun buik.”

Whaha! Ik heb in elk geval van het begin tot het eind genoten van dit soort lompheid. Heerlijk! En wat me daarbij ook nog eens positief verraste is hoe kort het boek en alle hoofdstukjes eigenlijk zijn. Al met al is het volgens mij net 100 bladzijdes en daar schiet je zo doorheen.

Op deze website geef ik alle verhalen die ik beleef altijd een cijfer voor de waarde die je voor je tijd terugkrijgt, en wat dat betreft scoort De Griezels natuurlijk waanzinnig hoog! Zeg maar gerust een 9. Dat zijn twee uurtjes die je niet veel beter kunt besteden!

Mijn tip dus voor iedereen met kinderen vanaf een jaar of 5: pak dit boek en geniet ervan! Jullie zullen er absoluut geen spijt van krijgen 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *