De liveshow Humanity van Ricky Gervais. Is het wat?

Zoals velen van jullie inmiddels wel weten heb ik mijzelf verplicht om een stukje te schrijven over alle entertainment die ik tegenwoordig tot mij neem. Meestal is dit een film, serie of een spel, maar gisteren was dit voor de verandering eens wat anders. Ik was namelijk op zoek naar The Office van Ricky Gervais, maar helaas staat die kennelijk niet op Netflix. Wel zag ik toen dat die gast kennelijk een standup show heeft gemaakt. Ik wilde gewoon even spieken wat dat was, en voordat ik het wist was ik ruim een uur verder en had ik een paar keer hardop gelachen. Dit is dus zeker reden genoeg om er een stukje aan te wijden!

Dus. De show Humanity: is het wat?
Een comedyshow op TV kan eigenlijk maar twee kanten op gaan: óf het is tenenkrommend slecht met een ‘je had erbij moeten zijn’ op z’n best, óf het is zo scherp dat het niet uitmaakt dat je in je eentje op de bank naar een stuk sociale interactie zit te kijken. Bij Humanity valt het kwartje duidelijk de goede kant op. De reden daarvoor is dat die Gervais wel zo ongelofelijk goed kan vertellen dat je gewoon moet blijven luisteren zonder dat je het doorhebt.

Kwaliteit
En dat is gelukkig helemaal geen straf, want zijn verhalen zijn vaak briljant in haar droogheid. Dit is bij vlagen weer typisch Engelse humor: bot, grof en heerlijk droog. Ik hou daarvan en heb mezelf erop betrapt dat ik drie keer in mijn eentje hardop spastisch heb gegrinnikt op de bank. Dan weet je dat het een goed product is!

Tijd die je eraan kwijt bent
Het duurt allemaal een uur en een kwartier dus daar loop je natuurlijk geen buil aan.

Tijd-kwaliteitverhouding
Een 7, dit is een uurtje dat je prima zo kunt besteden.

Wat me bij zal blijven na het kijken
Misschien toch wel dat verhaal over de drijvende scrotum na je vijftigste, en anders wel het verhaal waarom hij geen kinderen neemt. Voor je het weet is je baby dood. Bummer.

Kan ik het aanraden
Jazeker, en dat ga ik ook zeker doen. Ik ben wel zo onder de indruk van hoe deze beste man verhalen kan vertellen dat iedereen hem eigenlijk eens op deze manier zou moeten zien. Wat een held!

Ik wou dat ik een keer een avondje met hem mocht ouwehoeren. Wat zou dat geweldig zijn zeg!

Deze review is een deel uit mijn categorie Is het wat?, waarin ik mijzelf verplicht om een stukje te schrijven over alle entertainment die ik consumeer in mijn beperkte vrije tijd. Daardoor voelt het allemaal toch nét wat nuttiger om achterovergeleund op de bank te hengen!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *