Pterodactylus definitief terug in Nederland

Op Terschelling geeft zich voor het eerst in lange tijd weer eens een ptrerodactyluskolonie gevestigd. De eerste gevleugelde dinosauriërs zijn hier in het voorjaar neergestreken en zijn nu in rap tempo het ecosysteem aan het overnemen. Dit is bijzonder goed nieuws voor de lokale pterodactylusspotters, die na lang wachten voor het eerst een glimp kunnen opvangen van hun lievelingsdieren. Ook de verrekijkermarkt leeft plotseling weer helemaal op. De stemming op Terschelling is goed.

Op dit moment zitten er 27 vrouwtjespterodactylussen op hun nesten te broeden en zijn er zo’n 12 agressieve mannetjes continu aan het jagen op kluuten, slijkkruipers, grutto’s, basterdmeeuwen, kokkels, schapen en wadlopers. Het is wonderlijk om te zien hoe snel dit diertje zich aanpast aan een sterk veranderd ecosysteem. Als dit zo doorgaat zal het waarschijnlijk niet lang duren tot heel Nederland zich kan verheugen op de komst van de 5 meter brede vleesetertjes.

In Midsland is overigens niet iedereen enthousiast. Veel mensen klagen over stank, lawaai en vermiste kinderen. Op zich is dat niet vreemd. Dit soort geluiden hoor je eigenlijk altijd wel als nieuwe roofdieren zich vestigen in een dichtbewoond gebied.

Dat gaat vast wel over.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *