Fossiele Yoshi met veren opgegraven

Tijdens opgravingen zijn de fossiele resten van een Yoshi gevonden. Op zich is dit niet heel bijzonder, aangezien de Yoshi over de hele wereld (zeker in ei-vorm) heel veel voorkomt, maar wat deze vondst nu zo bijzonder maakt is het feit dat er duidelijk bewijs te zien is dat de Yoshi vroeger bedekt was met veren. Dit gaat tegen alle huidige opvattingen in.

Over het algemeen leeft men nu nog in de overtuiging dat de Yoshi groen is met een schild op zijn rug waarop hij vermoedelijk kleine loodgietertjes kun vervoeren om indruk te maken op de vrouwtjes. Dat beeld moet nu plaats gaan maken voor een gekke kleine dino met veren, die waarschijnlijk met een grote boog rond kleine loodgietertjes heen liep omdat hij ze irritant vond.

Dit nieuwe paradigma heeft vooral grote impact op de computerspelletjesbranche, waar veelvuldig gerefereerd wordt naar de vederloze Yoshi. Het is te hopen voor deze branche dat de tweede ontdekking niet waar blijkt te zijn, want tegelijkertijd zijn er sterke aanwijzingen gevonden dat die lange uitschuifbare tong in werkelijkheid het mannelijk voortplantingsorgaan moet zijn geweest.

Dat zou natuurlijk wel een vrij gĂȘnant verhaal worden voor Nintendo.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *