DHL gaat concurrentiestrijd aan met Sinterklaas om pakjesavond

Als jaren heeft Sinterklaas het monopolie in handen als het gaat om pakketbezorging op pakjesavond. Zijn gele logistieke onderneming is erop geënt om deze dag vlekkeloos te laten verlopen. Op die dag verstouwt hij zo veel pakjes dat hij de rest van het jaar niet meer hoeft te werken. En dat gaat andere pakketbezorgers natuurlijk niet onopgemerkt voorbij.

Zo heeft concurrent DHL dit jaar openlijk toegegeven om te gaan proberen om ook een stuk van de taart in handen te krijgen. DHL heeft dit jaar daarom expres allemaal kadootjes zogenaamd ‘niet kunnen bezorgen’ in de aanloop naar 5 december, om vervolgens in één klap gigantisch veel te kunnen wegzetten op pakjesavond. Een slimme tactiek, maar is het genoeg?

PostNL probeert zoiets dergelijks, maar daar lijkt het er meer op dat ze hoopt rond de kerstdagen pakjesavond te kunnen vieren. Dat schiet nog niet zo op.

Maar ja, dat is natuurlijk ook niet gek nu postNL tijdens de drukste periode van het jaar ook nog eens al die nieuwe Wateengast-boekjes moet bezorgen. Doe jij er nog een schepje bovenop? Bestellen kan hier of stuur me gewoon een berichtje!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *