Dierenbescherming voorkomt ontwikkeling parkietvloer

Na aanhoudende kritiek van de dierenbescherming heeft de onderzoeksafdeling van IntraLame Consultancy uiteindelijk toch besloten om de ontwikkeling van haar innovatieve parkietvloer per direct te staken. Daarmee komt een eind aan een lange periode van gesteggel en parkietperikelen. “Vet zonde”, aldus een woordvoerder.

De nieuwe parkietvloer zou namelijk aanzienlijke voordelen hebben boven het huidige parket en kliklaminaat. Zo is een parkietvloer vele malen lichter, zachter, vrolijker en kindvriendelijker dan haar kille tegenhangers. Bovendien zou de parkietvloer door haar gevogelde vorm een stuk makkelijker mee te nemen zijn. En dat alles van 100% biologische materialen.

De parkietgemeenschap is in elk geval blij met het besluit. In de huidige vorm zou de vloer namelijk circa 16 parkieten per vierkante meter kosten. Voor een gemiddelde vloer is dat natuurlijk best veel. De parkieten die hiermee gered worden kunnen hun tijd nu nuttiger besteden door bijvoorbeeld keihard in een boom te gaan zitten krijsen.

Dat is toch ook wat waard.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *