Disenchantment. Is het wat?

Verrassingen zijn leuk, zeker als je niet eens weet dat de verrassing eraan zat te komen. Zo had ik persoonlijk geen idee dat Matt Groening, bedenker van The Simpsons en Futurama, aan een nieuw concept bezig was. Dit merkte ik pas toen ik Netflix weer eens aanzwengelde en daar een bekende tekenstijl onder mijn lijst met populaire series te zien kreeg. Nerd als ik ben kreeg ik daar natuurlijk spontaan een blije tintel van in mijn lurven. Zowel de Simpsons als Futurama heb ik vroeger tot in den treure met veel plezier gekeken. Nu is het kennelijk de beurt aan Disenchanted. Zou dit net zo vet zijn?

Qua setting is de boel gelijk al veelbelovend. Disenchanted speelt zich af in een prachtige fantasywereld vol elfjes, quests, kasteeltjes en noem maar op. Dit universum is zo ontzettend breed dat ze natuurlijk helemaal los kunnen wat betreft flauwe grappen en satirische persiflages. Daarbij mag gelijk gezegd worden dat de animatie vaak nog mooier is dan we van deze makers gewend zijn. De achtergronden zijn heel sfeervol gedetailleerd met daarop de karakters in de bekende Simpsons-stijl. Het geheel ziet er supergelikt uit door de mooie 2 à 3D computeranimaties. Erg knap gemaakt.

Het verhaal is verder wat minder gelikt, maar dat doet er eigenlijk niet zo bijzonder veel toe. Het sterke punt van deze series zit hem natuurlijk in de droge humor, mooie karikatuurs en de scherpe, onverwachte lompheid die overal om de hoek komt kijken. En daar zit het ook dit keer weer vol mee. Vooral de details zijn vaak bijzonder komisch en zorgen er samen met de mooie setting voor dat het heerlijk vermaak blijft om naar te kijken.

De personages zijn alleen wel iets minder boeiend dan we gewend zijn. De hoofdpersoon Bean is vooralsnog niet bijster grappig en ook de naaste karakters weten over het algemeen maar bij vlagen echt lollig te zijn. Aangezien er vast nog veel seizoenen volgen is de kans groot dat dit nog wel beter zal worden, maar een beetje teleurstellend is dit natuurlijk wel. Mag dat de pret drukken? Nou:

De nieuwe Netflix-serie Disenchanted. Is het wat? Ja.

Tijd die je eraan kwijt bent: 10 afleveringen van zo’n 20 tot 25 minuten vlieg je zo doorheen

Kwaliteit: prachtige setting die heerlijk is om naar te kijken, en grappig genoeg om blij van te worden

Tijd-kwaliteitsverhouding: 7,5 (vooral doordat het bijna geen tijd kost is het zeker de moeite waard om er een paar avondjes aan te zitten)

Wat me bij zal blijven na het kijken: wanneer komt het volgende seizoen?

Kan ik het aanraden: zeker! Vooral als je net als ik ooit genoten hebt van de Simpsons en/of Futurama. Disenchanted is leuk vermaak als vanouds!

Dus.
Gasto.

You May Also Like