Echt niet te doen, die kou…

Ongelofelijk, wat een ervaring! Om toch een beetje in beweging te blijven liep ik net even op en neer naar de supermarkt. Dat is een enkele rit van 450 meter… misschien een kilometer in totaal dus, maar wat normaal gesproken echt helemaal niets voorstelt voelde nu als een waanzinnige poolexpeditie eerste klas. Wat een verschrikking was dat zeg!

Ik was helemaal goed ingepakt, maar helaas was dat nog niet genoeg. Gek genoeg zegt mijn telefoon dat het -1 is, maar mijn persoonlijke chemogevoelstemperatuur loopt eerder tegen de -40. Wat een snijdende pijn doet dat in mijn zenuwen zeg! Dwars door de handschoenen heen prikt het echt meer dan ooit tevoren, mijn neus stond in brand en zelfs mijn kuiten gingen dit keer aan de tintel. Dat gaan we dus niet meer doen.

In de supermarkt heb ik eerst even wat staan uithijgen onder die warmtezuil bij de ingang, om vervolgens met moeite die paar overbodige boodschapjes in dat mandje te friemelen. Ik stond echt nog even op het punt om aan een supermarktmedewerker te vragen of mijn neus er nog wel op zat, maar toen bedacht ik me dat dat wel een beetje raar zou zijn dus dat deed ik maar niet. En als ik hem inderdaad verloren was zoals het voelde, zou ik hem op de terugweg vast wel ergens op straat zien liggen tintelen. Daar ging ik maar van uit.

Toen ik na mijn poolexpeditie eenmaal weer thuis kwam had ik nog een laatste challenge te gaan, vergelijkbaar met toen ik vroeger in mijn studententijd weer eens kacheltjelam na de kroeg mijn sleutels in het slot probeerde te wurmen. Dat gaat dus ook bijna niet als je het gevoel hebt dat je handen in brand staan. Maar de aanhouder wint en vandaag was ik dat! Al was het wel een zware strijd zeg, dit onbenullige loopje… die had ik toch wel even wat onderschat.

Nu duik ik daarom maar weer mijn nest in om bij te komen van dit avontuur. Mijn hemel zeg… dit slaat toch nergens op zo? Ik hoop maar dat het over 3 weken na mijn volgende infuus wat warmer is dan nu. Winter en chemo is geen fijne combinatie heb ik gemerkt. Ik lijk wel zo’n creepy White Walker uit Game of Thrones joh. En dit is nog maar 1 graad onder nul! Kan je nagaan zeg.

Brr.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *