Een ander boek. Is het wat?

Als ik mijn schrijfsels op deze website ooit in een genre zou moeten proppen, dan komt het denk ik nog wel het meest in de buurt van absurdisme. Het kan mij niet droog of maf genoeg, en als er dan iemand is die we een grootmeester kunnen noemen in dit genre, dan is dat wel Ronald Snijders. Hij is een beetje wat Jezus was voor het Christendom, maar dan zonder baard. En met een leuker leven. En schoenen.

Voor wie hem niet kent (Ronald Snijders, niet Jezus), heel misschien herken je zijn blije pretkop nog wel eens van het theater of TV. Zo zag ik laatst nog iemand die verdomd veel op hem leek tijdens het Sinterklaasjournaal. Dat was hem natuurlijk niet, maar je zou zijn hoofd er wel van kunnen herkennen. Het leek sprekend. Omdat ik geen copyright heb op het hoofd van Ronald Snijders zal ik hier geen foto plaatsen, maar een beetje Googelaar kan hem zo op zijn scherm toveren.

Verder ken ik hem vooral van zijn Twitter-account, waar hij de ene na de andere briljante oneliner de wereld in knalt. Misschien is dat wel de enige reden dat ik nog op Twitter rondhang. En dat wil toch wel wat zeggen…

Maar goed, die held van mij schrijft dus ook boeken, samen met zijn maat Fedor van Eldijk. Die ken ik dan weer niet van TV, maar door zijn boeken weet ik dat hij minstens net zo grappig moet zijn als Ronald S. In de boeken en scheurkalenders is geen onderscheid te maken in kwaliteit van het gezwets, dus deze heren gaan wat dat betreft zeker gelijk op. En dat is een compliment voor beide.

Door naar het boek. Een ander boek. Niet dit boek.

Nadat ik eerder ooit hun boek “Een normaal boek” tot het grappigste boek uit mijn boekenkast heb gekroond, staat daar nu vol trots dus een ander boek naast. En die is zeker net zo droog als de eerste. Geheel in stijl gaat het compleet nergens over, en dat is een genot om te lezen. De nonsens is bij vlagen echt briljant en bij andere vlagen eerder geniaal of gewoon fantastisch in zijn absurditeit.

Ik heb het boek in 10 rukken uitgelezen. Niet omdat ik het niet sneller wilde doen, maar juist omdat je niet moet wennen aan de onzin. Door vaak genoeg te pauzeren blijft elke bladzijde een feestje om te lezen en kun je optimaal genieten van dit andere boek.

Aan iedereen die ooit een boek gelezen heeft en dacht “wat had ik eigenlijk graag een ander boek gelezen”, kan ik dit boek van harte aanbevelen. Maar ook aan iedereen die ooit een keer ergens om gelachen heeft en zichzelf voorgenomen had om dat nog een keer te doen in zijn leven. Dit boek gaat je daar zeker bij helpen.

Om een kort verhaal lang te maken, hier nog wat conclusies in mijn categorie “is het wat?“. Spoiler alert:  jazeker, dit boek is dus te gek!

Een ander boek van Ronald Snijders en Fedor van Eldijk

Tijd die je eraan kwijt bent: doe dit op je gemakje en je hebt er zeker 5 avonden en twee toiletbezoeken lol aan.
Kwaliteit: Dit is absurditeit van de bovenste plank. Daar kan deze gast alleen maar jaloers op zijn.
Kan je het aanraden: zeker weten! Iedereen die van droge humor houdt zou dit boek moeten lezen.
Tijd-kwaliteitsverhouding: 8,7. Zoiets absurds maak je niet vaak mee, dus als je die kans krijgt is het je kostbare vrije tijd meer dan waard!
Wat zal me bijblijven na het lezen? Dat absurd echt de fijnste humor is die er bestaat. Droogheid kent geen tijd. En natuurlijk dat ik die andere boeken van deze gasten weer eens op moet gaan zoeken. Wat een ongekende heerlijkheid is dit! 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *