Een ei hoort erbij, maar waarbij?

Een ei hoort erbij, maar waarbij is dat dan? Het meest voor de hand liggende antwoord op de vraag “waarbij?” is natuurlijk aardbei, maar dat gaat niet voor alle voedingsmiddelen op. Zeker als je niet te maken hebt met een aardbei maar met een ei. Dat is zo het geval in deze wederom prachtige ingezonden vraag door Koen. Bedankt jongen, hier is je antwoord:

Een ei hoort namelijk bij van alles, en de categorisering die je daarop toepast is heel persoonlijk. Als je aan tien mensen vraagt waarbij een ei hoort, krijg je waarschijnlijk tien verschillende antwoorden. Volgens psychologen zegt jouw categorisering heel veel over een mens en de manier waarop je je jeugd kunt relateren aan de snelveranderende wereld om je heen. Ik geloof daar niet in, maar ik zou dat wel heel grappig vinden.

Als je mij vraagt waar een ei bij hoort en ik laat mijn hart spreken, dan zou ik zeggen: “nou Koen, leuk dat je het vraagt. Voor mij persoonlijk (en dat is heel persoonlijk) vind ik dat een ei nou typisch hoort bij andere dingen die gewoon net niet helemaal lekker rond zijn. Als je ‘ei’ zegt, denk ik bijvoorbeeld meteen aan vergelijkbare dingen zoals een rugbybal, mandarijntje, appel, pistolet of de borsten van een hele oude vrouw. En dat is voor mij best ongemakkelijk, aangezien de ‘ei’ in heel veel woorden gebruikt wordt en ik dus de hele dag aan zulke niet ronde dingen zit te denken. Wist je trouwens dat er zelfs een ei in mijn voornaam zit? Rein heet ik, en als je goed kijkt kun je hem zien zitten. Je kunt dus wel zeggen dat een ei daar echt wel bijhoort ja. Anders had ik dus mooi Rn geheten, en dat is niet te onthouden. Toch fijn, zo’n ei. Bedankt ei. Merci dat jij er bent”.

En merci voor je ingezonden vragen! Blijft heerlijk om te doen dit 😉

Poe. Nooit geweten dat een ingezonden vraag zoveel geraaskal bij me los kon maken. Bedankt voor deze openbaring Koen!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *