Een jaar lang 3x per week hardlopen? Challenge completed!

Hoppa! Wat is het toch heerlijk om trots te zijn. Vandaag ben ik voor de laatste keer dit jaar in mijn hardloopkloffie de straat op gegaan om de buurt onveilig te maken met mijn zweetlucht en onnavolgbare bewegingen. Vanaf nu wordt het weer rustig op straat, want deze ‘Schrik van de Dode Hoek’ neemt even een pauze. Waarom? Omdat ik even lekker ga nagenieten van mijn awesomeheid, daarom!

Het feit wil namelijk dat ik dit jaar ontzettend vaak ben gaan hollen. Wat begon als een goed voornemen, is uitgegroeid tot een welverdiende medaille voor mezelf. Ik ben namelijk het hele jaar door, elke week (dat zijn er dus 52) drie keer gaan hardlopen. Weer of geen weer, warmte of wolkbreuk, ziekte of verderf: niets kon deze jonge god ervan weerhouden om de straat op te gaan. En daar ben ik trots op. Of zoals ik eerder al zei: hoppa!

Om alles even in perspectief te kunnen zetten, hier de statistiekjes:

Aantal keer hardlopen: 156
Aantal kilometers: 1425 (dat is 3 keer naar Parijs, een retourtje Berlijn, even naar Stockholm of misschien nog wel de vetste: ik ben dit jaar naar Barcelona gerend!) Kijk maar:

En voor de bookmakers:

Snelste kilometer: 4:28
Snelste 5km: 23:57
Snelste 10km: 48:25
Snelste Damloop: 1 uur 22 officiële tijd (zelfs na die absurde valse start)

Ik heb de prijsuitreiking inmiddels achter de rug door mijzelf een prachtige oversized medaille om te hangen (uit de categorie ‘het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen’). En terecht, al zeg ik het zelf. Want je krijgt bij elk debiel hardloopevenement een medaille mee naar huis, dus als je zelf een prestatie levert waar je pas écht trots op bent mag je jezelf daar best even voor in het zonnetje zetten!

En nu is het wel weer even mooi geweest. Ik merk dat ik momenteel weinig tot geen lol meer beleef aan het hardlopen en dat is mijn cue om weer wat anders te gaan doen. Mijn volgende plannetje is om een roeimachine in huis te halen en daar de wereld mee rond te roeien (of in elk geval een heel eindje) terwijl ik lekker op mijn schermpje naar mooie verhalen ga zitten kijken.

We gaan het zien in 2019. Challenge accepted!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *