Een kijkje bij onze Bastronaut

Wat zitten onze kinderen toch op een leuke school. Om te zoveel tijd hebben ze daar weer een nieuw thema, en aan het einde daarvan mogen de ouders dan een half uurtje komen kijken wat die kleine frutsels allemaal in elkaar geflanst hebben. Deze keer was het thema “ruimtevaart”, en ik als nerd kan dat natuurlijk zeer waarderen. Zeker als je dan je eigen kleine Bastronaut trots langs alle gave bouwwerkjes loopt om te laten zien wat alles is. Echt leuk joh, dat hebben goed gedaan daar op die school!

En nu hebben we gelijk het ruimte-virus te pakken hier in huis. Bas wil heel graag naar de space expo in Noordwijk, ook al is ie straal vergeten dat we daar vorig jaar al geweest zijn en hij zelfs de foto’s waar hij zelf op staat niet van ons wil geloven… eigenwijs gastje. Ik weet niet zeker of dat hem gaat worden binnenkort, maar ik heb laatst ook ontdekt dat er ergens een sterrenwacht verstopt zit in onze duinen. Daar moeten we ook maar eens gaan spieken als de energie het toelaat.

En toen ik daar op de website keek zag ik dat er deze week zowaar ook een lezing gegeven wordt over hoe de zoektocht naar leven op andere planeten precies verloopt. Aangezien ik natuurlijk vrij veel thuis zit de laatste tijd en deze week toch in mijn rustweek zit, kan ik daar zelfs best naar toe. Het lijkt me wel weer eens leuk om ouderwets in de collegebank te zitten. En stel je voor zeg: ik ga weer eens een activiteit ondernemen! Dat kan niet anders dan goed voor me zijn, in een tijd dat je je slaapkamer meer ziet dan de grijze lucht.

Sterker nog: ik ga donderdag zelfs twee activiteiten ondernemen! Ik had namelijk laatst mijn oude taekwondo-leraar een berichtje gestuurd over mijn situatie (die sport had ik na de zomer ingeruild voor hardlopen, maar het voelde ook zo gek om daarna niets meer van me te laten horen), en hij heeft hier in Haarlem een hele mooie muziekstudio. Nu nodigde hij me uit om daar eens te komen kijken, en aangezien ik altijd wel heel erg geĂ¯nteresseerd ben in zulke uitjes liet ik me dat natuurlijk geen twee keer zeggen. Dus donderdag ga ik mij ook eens goed vergapen aan duizenden knopjes en gave apparatuur. Hoe vet, ik heb nog nooit een echte muziekstudio van binnen gezien. Daar kijk ik dus ook wel erg naar uit.

En zo vermaak ik me prima deze rustweek. Tussendoor voel ik wel nog wat vermoeidheid knagen, maar het is heerlijk om in elk geval niet steeds met al die gare tintelingen te worden geconfronteerd. Even een echte pauze. Excellent!

Tot snel lieve mensen, en voordat ik het alsnog vergeet: fijne Valentijnsdag aan iedereen die verliefd is đŸ˜‰

Veel liefs,
Jullie (wonderlijk dichtende) Valenrein

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *