Een rustige dag voor projectjes

Ik zou haast vergeten om een update te schrijven vandaag, maar dat komt doordat ik ook even haast vergeten was dat ik kanker heb. Vet relaxed! (dat ik dat was vergeten, niet die kanker). Het is even afkloppen, maar de serieuze bijwerkingen van het bestralen zijn er nog altijd niet. Behalve dat ik wat vaak naar de wc moet heb ik nergens last van, en als dat alles is teken ik daar wel voor hoor. Hopelijk blijft het nog even zo!

Ik ben nu van de gelegenheid gebruik aan het maken om zoveel mogelijk dingetjes van mijn to-do lijst af te strepen. Zo heb ik bijvoorbeeld als hobby project een andere website waar ik mensen help door ze te motiveren om (net als ik) ook eens een leven zonder alcohol te proberen. Ik heb daar ooit een leuke app voor geprogrammeerd, en elke week plaats ik een ervaringsverhaal van iemand die daarin vertelt over hoe hij of zij het stoppen met alcohol zelf heeft ervaren.

Die site en app heten Alcoholvrijheid en dat loopt eigenlijk best wel heel goed. Door de jaren heen is de app al ruim 25 duizend keer gedownload en toen ik daar vertelde dat ik er een poosje aflig met kanker werd ik werkelijk overspoeld met reacties van die lieve mensen. Zo aardig allemaal, daar werd ik echt een beetje emotioneel van hoor. En daarnaast heb ik ook meteen een variant voor roken uitgebracht (die heet Rookvrijheid, alleen dan zonder de verhalen), en die is zelfs al bijna 30 duizend keer gedownload (er zijn nou eenmaal meer mensen die willen stoppen met roken dan met drinken). Dat ik als programmerende nerd zoveel mensen blij kan maken met mijn hobby project is werkelijk geweldig! Wat wil je nog meer?

Nu heb ik vandaag achter de schermen een aantal verhalen klaargezet zodat ik straks met een gerust hart kan aftakelen als ik aan de chemo begin. Ik hoop van harte dat ik in elk geval nog lekker kan blijven typen op mijn laptop, maar mocht dat niet meer gaan heb ik die ervaringsverhalen in elk geval tot half januari al geregeld. Nu maar hopen dat ik ermee door kan blijven gaan!

Tot morgen allemaal, hopelijk voel ik me dan nog steeds zo goed. Doei doei!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *