Eerste keer naar Antoni van Leeuwenhoek

Hoppa! Ik heb weer een nieuwe patiëntenkaart in huis hoor. Zojuist zijn we namelijk teruggekomen van ons eerste bezoek bij de dependance van het Antoni van Leeuwenhoek in Hoofddorp: de plek waar mijn 5 daagse bestraling binnenkort plaats gaat vinden. En dat zag er superstrak, verzorgd en rustig uit hoor, met een geweldig vriendelijke receptioniste. Best een fijne plek om te zijn eigenlijk, ondanks de omstandigheden…

De aanleiding voor ons bezoekje was een kennismakingsgesprek met mijn bestralingsarts (ook weer een hele leuke). Zij tekent straks de blauwdruk uit van waar er precies bestraald gaat worden, en zij gaat me in de gaten houden tijdens het traject. Voordat ze dit kunnen doen is er eerst nog een nieuwe MRI scan nodig, dus dat is nu de eerstvolgende mijlpaal. Zodra ze die scan hebben kunnen ze de details in gaan kleuren en dan kunnen we een week later aan de slag. Yes!

Deze MRI staat nu gepland voor aanstaande maandag, met dan eerst donderdag nog een videoconsult vooraf. Stiekem had ik gehoopt dat die scan deze week nog had gekund, maar het lijkt erop dat dat niet zal gaan (morgenochtend bel ik er nog even achterna). Aan de ene kant is dat natuurlijk omdat ik de vaart er zo snel mogelijk in wil houden, maar aan de andere kant is dat ook omdat ik dit weekend heel graag nog even met Floor weg zou willen voordat de behandelingen gaan beginnen. Maandag MRI zou namelijk betekenen dat we heel erg vroeg terug moeten gaan rijden, maar ja… als dat de snelste optie is nemen we die natuurlijk graag!

Wel interessant is dat 6 november starten met bestalen daarmee wel nog steeds mogelijk zou kunnen zijn. Daar hoop ik wel op! En verder hebben we het vandaag veel over de bijwerkingen van het bestralen gehad en hoe het allemaal in zijn werk zal gaan. Volgens mij ga ik echt in een supervet apparaat liggen elke dag (met allemaal leuke lasertjes, hoera!) en valt het gedurende die 5 dagen nog wel mee met bijwerkingen. Die komen na verwachting vooral in de twee weken daarna, en zullen vooral te merken zijn in de stoelgang en mogelijk wat pijn in het gebied dat bestraald wordt… Een feestje dus, maar hopelijk valt het mee, dat wisselt weer heel erg per persoon. Duimen dat mijn kwartje de goede kant op valt.

Dus dat eigenlijk voor vandaag! Zometeen ga ik mijn lieve kinderen weer ophalen, die hebben een nachtje bij hun oma gelogeerd. Het is namelijk herfstvakantie en met alle ziekenhuisbezoekjes kwam het even bijzonder goed uit qua oppas zo. Thanks Marjan! En het is nogal een logistieke puzzel (x2 omdat mijn lieve Floor godzijdank continu als groupie aan mijn zijde staat) maar we komen eruit! Net zoals we na elke afspraak toch weer een klein stapje dichter bij genezing zijn. Let’s go!

Hoogtepunt van morgen: dan wordt onze nieuwe TV voor in de slaapkamer bezorgd! Lekker over de top een Frame van Samsung, dan valt er straks nog iets te zien als ik straks verlept in mijn bed naar de muur lig te staren. Haha, ik kan niet wachten 🙂

Tot morgen!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *