Eindelijk weer een echt stuk hardlopen

Jaaa, supervet! Ik heb eindelijk weer eens een keer kunnen hardlopen. Wat heerlijk! Voordat ik de diagnose “aan gort” kreeg, rende ik namelijk heel dapper iedere week drie keer 10km in de rondte. Maar sinds oktober vorig jaar is dat wel anders. Sindsdien ben ik allang blij als ik iets beweeg, maar we gaan gelukkig vooruit. Tijdens onze meivakantie in Egmond had ik wel een paar poginkjes gewaagd, maar door die vervloekte neuropathie-poten ging dat toen echt voor geen meter. Des te fijner is het dan ook dat het dit weekend wel eindelijk weer is gelukt!

Mijn tactiek: niet zeiken, maar gewoon gaan! 5 kilometer is het doel, en als je voetjes pijn doen klaag je er daarna maar over. Mijn fysiotherapeut zal hier ongetwijfeld wel hoofdschuddend een mening over hebben, maar voor een keertje gooide ik al mijn verstand liever overboord. Het moest eruit! Ik moest eruit. En het was heerlijk. Tergend traag, vadsig en met knalrode kop uiteraard, maar dat boeit allemaal niets. Ik ging de straat op, als een malle, en het voelde werkelijk te gek!

Let hier trouwens ook even op die verleden tijd in het woord “voelde”, want in de tegenwoordige tijd denk ik hier namelijk heel anders over. Mijn hele lijf doet pijn van de spierpijn en staat in protest tegen deze spontane roekeloze actie, maar goed. Elk nadeel heeft zijn voordeel: het feit dat ik spierpijn heb betekent ook dat er tenminste wel nog iets overgebleven is aan spiertjes. Ik was echt even gaan geloven dat die allemaal opgelost waren in dat badje van chemo, maar gelukkig niet. En daarom was dit een prachtige nulmeting: ik ben nu van plan om elke zaterdag weer 5km te gaan rennen, en die spieren (en tijd: 34,5 minuut) kunnen dan alleen maar beter worden zou je denken. Hopsaflatsekidee!

En om dit hele verhaal nu nog meer waarde mee te geven, check hieronder voor de grap eens een grafiek uit mijn sporthorloge van het aantal kilometers dat ik het afgelopen jaar per maand gerend heb. En door de modernste state of the art technologie geeft mijn horloge dus ook volautomatisch mijn gemiddelde emotionele staat weer in de grafiek:

Screenshot

Knap accuraat hoor, die techniek staat voor niets!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *