Het zal je verbazen hoeveel mensen spontaan een emmer kopen, zonder zich eerst fatsoenlijk in de materie te verdiepen. Tricky, want met een simpele bucketlist kan je veel leed bespaard worden. Wil je straks ook met een warm gevoel terug kunnen kijken op de aanschaf van je eigen emmer? Dat kan, met deze handige tips.
De klik
Een emmer moet in eerste instantie natuurlijk gewoon goed voelen. Je koopt een emmer immers voor het leven, of in elk geval een groot deel daarvan. Als er een klik is tussen jou en je emmer heb je het belangrijkste al te pakken. Maar soms slaat de vonk niet meteen over. Mocht je toch nog twijfelen, let dan even goed op de volgende punten.
Kleur
De kleur van een emmer is echt ontzettend belangrijk. Deze bepaalt namelijk in hoge mate het gevoel dat je krijgt als je ernaar kijkt. Is het een mooie kleur? Dan word je blij. Is het een lelijke kleur? Dan denk je nog wel eens goed na voordat je ermee gaat emmeren. Kijk even naar je smaak en vergelijk die met de emmer. Is er een match? Zoek dan niet verder!
Inhoud
Een beetje inhoud is natuurlijk waar iedereen naar op zoek is in een emmer. Je moet er immers wel nog een flink aantal jaar mee samenwonen. Zoek daarom een emmer met inhoud die bij je past, bijvoorbeeld doordat jullie dezelfde afmetingen of interesses hebben. Dat zal jullie relatie op lange termijn zeker ten goede komen.
Handvat
Een handvat kan onwijs helpen in het dragen van een emmer. Veel emmers zijn ‘bovendragend’, wat inhoudt dat er een hengsel overdwars aan de bovenkant het inhoudsgat oversteekt. De andere veelvoorkomende optie is de ‘zijdrager’. Deze emmers worden vooral veel gebruikt door mensen die hun emmer liever met twee handen aan de zijkant vastpakken.
Materiaal
Het is belangrijk dat je emmer van goed emmermateriaal gemaakt is. Als dit niet zo is zal je namelijk snel merken dat de emmer zijn beloften toch niet waar kan maken. Ik heb in het verleden bijvoorbeeld zeer slechte ervaringen opgedaan met emmers van stof en papier. Later bleek dat dus mooi door het materiaal te komen.
Accessoires
Net zoals veel andere luxegoederen kan je het natuurlijk ook met je emmer zo bont maken als je het zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een flashy opdruk. Of wat te denken van een deksel? Tuurlijk, daar betaal je wel een paar centen voor, maar stel je die jaloerse blik van de buurman toch eens voor…
Persoonlijke favorieten
Zelf hou ik altijd mijn bucketlist up to date met de mooiste emmers die ik tegenkom. Voordat ik doodga wil ik deze emmers allemaal ten minste één keer hebben geprobeerd:
De curver – beauty met hengsel én schenktuit. Zelden zie je deze eigenschappen gecombineerd in één en dezelfde emmer. Briljant stukje techniek.
De Abby Camp – een hybrid voor de liefhebbers. Was voor het eerst te zien bij de Transformers. Doordat je hem in kan klappen is dit dé favoriet van goochelaars
De colorswitcher – is ie nou blauw of is ie rood? Mijn ogen zeggen rood, de winkel zegt blauw. WAT een mindf*ck zeg!
De metallic curver – een vriendelijk instapmodel, maar laat je niet bedotten. Heb je die extra grip op dat handvat gezien? Ik bedoel maar!
De zinken classic – lekker emmeren over vroeger. Klop ertegen met een houten spatel en elke grootmoeder in een straal van twintig kilometer krijgt spontaan een natte box.
Er zijn zeker nog meer emmers de moeite waard om te kopen, maar dit zijn mijn persoonlijke lievelingsemmers. Heb jij nog tips of leuke emmer-experiences die je met ons wilt delen? Laat het dan vooral weten!
Emmeren doe je immers nooit alleen.
Dit exclusieve consumentenadvies is mij geïnspireerd door Rino, die geheel terecht klaagde over de slechte kwaliteit van emmers van tegenwoordig. Thanks Rino, want ook klagen doe je natuurlijk het eerst bij Wateengast.nl!