Even genieten van de koele dingen in het leven

Hoera! Om gelijk met het goede nieuws in huis te vallen: ik heb sinds gistermiddag geen koorts meer gezien op mijn kekke thermometer. Zonder hopelijk te vroeg te juichen en de boel te jinxen, zou dit als het zo blijft betekenen dat ik overmorgen aan mijn laatste chemokuur van de 6 zou mogen beginnen. En dat lijkt me heerlijk! Maar ook weer niet echt natuurlijk, want ik word al misselijk en naar bij de gedachte hoe slecht ik me dan weer een paar weken ga voelen, maar dat maakt niet uit. Voorwaartsch is de enige weg naar de finish van die behandeling, dus kom maar door met die zotte bende! Des te eerder ben ik er vanaf.

En een ander voordeel van geen koorts hebben, is dat je je ook een stuk beter voelt. Daarbij zit ik ook in mijn pillenpauze en zijn de chemobijwerkingen nu even lekker minimaal (niet compleet weg, maar ik heb bijvoorbeeld echt maar sporadisch die gare neuropathie op dit moment, en vrij licht). Dat betekent dat dit ook een uitgelezen moment is om snel nog even te gaan genieten van de koele dingen uit het leven, zoals bijvoorbeeld vers geperst sinaasappelsap (ik ben echt een vast klant en grootverbruiker geworden bij dat apparaat in de supermarkt hier), of cruesli met yoghurt/melk. Gisteren heb ik zelfs zonder problemen een minimagnum gegeten, dus mijn leven zit weer even kortstondig in de lift hoor (kan je het je voorstellen?). Even high speed van genieten dus!

Nu heeft vandaag mijn lieve Floor ook nog eeens de kinderen meegenomen naar haar zus, dus ik heb zelfs een groot deel van de dag een stil huis voor mezelf thuis. Nog zo’n luxe! Die tijd wil ik graag gaan gebruiken om voorzichtig weer een beetje aan die briljante Lego te gaan zitten die ik van jullie gekregen heb (ik kom er door die kankervingertjes gewoon meestal niet doorheen namelijk, het is helaas moeilijk genieten met prikkende vingers). En als het lukt wil ik vandaag mijn nieuwe computerspelletje afmaken en publiceren (als onderdeel van een online cursus Unity). Daar kom ik ook steeds maar niet aan toe dus dat knaagt aan de onbewuste to-do lijst in mijn hoofd. Tijd om die even in te koppen vandaag.

Dus dat! Nu snel mijn laptop dicht en genieten van mijn sapje. Hiep hoi wat een feest! Haha, geluk zit hem in de kleine dingetjes in crisistijd. Weten we dat ook vast!

xx

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *