FIFA vervangt penaltyreeks door potje stoepen

Vanaf het eerstvolgende grote voetbaltoernooi gaat er eindelijk eens wat gebeuren aan die vervelende penaltyreeks. Nog veel te vaak voelde het namelijk dat de belangrijkste wedstrijden na een gelijkspel werden beslist door een soort loterij. Om deze anticlimax iets minder van het geluk af te doen laten hangen, komt de FIFA nu dus met iets nieuws. Op het hoogste niveau wordt namelijk voor het eerst het stoepen geïntroduceerd.

Concreet betekent dit dat alle voetbalvelden en -stadions voortaan worden uitgebreid met een speciale strook asfalt. Aan weerszijden zal een even hoge stoeprand van 17,2 centimeter hoog worden aangebracht. Na een gelijkspel zullen toppers als Messi, Ronaldo en Ibrahimovic hierop plaatsnemen, om na het voeten een stokje te werpen en vervolgens de bal op het randje te gaan mikken. Degene die als eerste 10 punten met stoepen haalt mag zichzelf tot matchwinner bekronen.

Met deze verandering verwacht de FIFA tevens een nieuwe generatie voetballers aan te spreken. Er zijn immers veel meer kinderen die over een stoeprand beschikken dan over een doel van exact 732 centimeter breed en 244 centimeter hoog, dat dan toevallig óók nog eens precies 11 meter van een strafschopstip afligt.

Het belooft een spannende bende te worden tijdens dit EK.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *