Gaan we straks eindelijk sneeuw zien?!

Mijn god, de spanning is hier te snijden in huize Onlein! Man, sinds ik hoorde dat er maar liefst 1 centimeter sneeuw gaat vallen (10mm!!!!), kan ik gewoonweg niet meer helder nadenken. Paniek over het verkeer vermengt zich met een opgetogen opwinding in de gedachte dat dit misschien wel de laatste (en eerste) keer is dat mijn jongste zoontje sneeuw gaat zien. En tegelijkertijd zit de oudste door het dolle heen bij de gedachte Pokémon te kijken.

En dus gaan wij straks de auto in, bepakt met een slee en tot nu toe koude chocolademelk met slagroom, op weg naar een tuinhuisje waar wij van deze hele experience gaan genieten. Nu maar hopen dat het niet ontiegelijk tegen gaat vallen! Want die kans is natuurlijk wel reëel hier in Nederland.

Als we in rep en roer zijn over sneeuw, hebben we het natuurlijk in werkelijkheid gewoon over een hoop grijze blubber waar je liever met een grote boog omheen baggert. Het woord ‘sneeuw’ staat synoniem voor complete chaos en anarchie op onze wegen en het spoor, en 9 van de 10 keer verdwijnt de sneeuw als sneeuw voor de lelijke grijze lucht nog voordat het de grond raakt.

Nee hoor, ik probeer de verwachtingen bij mijn kinderen enigszins te temperen, maar ik geef toe: dat is niet makkelijk.

Want sneeuw lieve mensen… SNEEEEEEEUUUW!!!!!!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *