Gaat de Dag van de Religieuze Film eigenlijk over Life of Brian?

Vandaag is het de Dag van de Religieuze Film. Wat mij betreft is dat een heel slecht gekozen naam, want dit had natuurlijk eigenlijk gewoon de Dag van Life of Brian moeten zijn. Er is namelijk geen enkele andere film die religie tot grotere hoogte weet te brengen dan deze. Zelfs na 40 jaar slaat Monty Python nog steeds de plank raak met deze fantastische film. Het is dan ook goed dat er nu eindelijk een nationale feestdag is om hier eens goed bij stil te staan.

Want hoe mooi is het dat sommige scenes uit deze film inmiddels bijna algemene kennis zijn geworden? Misschien heb ik het mis hoor, maar volgens mij weet bijna iedereen waar ik het over heb als ik zeg “Yes, we are all individuals!”, “What have the Romans ever done for us?” en “Allways look on the bright side of life!”

Speciaal voor iedereen die de film niet kent hieronder alvast de spoiler naar het einde (inderdaad, iets met een kruis). Tegenwoordig staat ie ook op Netflix, dus haast je om dit stukje algemene opvoeding dan snel in te halen. En nog een nieuwtje: binnenkort komt ie weer tijdelijk in de bios ter ere van een 40 jarig jubileum. Yes!

https://www.youtube.com/watch?v=Ep9Vzb6R_58

Geniet ervan, en succes ermee om hem weer uit je hoofd te krijgen. Amen!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *