Gaat lekker weer straks ook een naam krijgen?

Sinds vorig jaar geeft het KNMI namen aan stormen als er code rood of oranje wordt uitgedeeld. Afgelopen weekend was het voor het eerst de beurt aan Ciara en nu doet alweer een zogenaamde Dennis alweer zijn aantrede. Ik moet zeggen dat ik er wel nog een beetje aan moet wennen hoor. Zo heftig is zo’n storm toch ook weer niet? En wat is überhaupt de toegevoegde waarde van een naam, los van dat het iets makkelijker wordt om paniek te zaaien? Volgens mij is dit gewoon het begin van een hele rare gewoonte, waarbij we straks elk weertype een eigen naam gaan geven.

Kan je het je voorstellen? Komt er een heerlijke hittegolf aan? Maak je borst maar nat voor Floor! Wordt het echt ontzettend zeikweer? O nee hè, daar is Bas… Is het de hele dag grijs met een klein druppeltje hier en daar? Dan zal het mevrouw De Vries wel weer zijn. Muts nodig? Tuurlijk, daar zal je de Linda weer hebben.

En ga zo maar door. Ik weet het zo net nog niet hoor. Als ze fantastisch flitsend onweer straks in elk geval maar Rein gaan noemen!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *