Gevaar voor ontploffende perforators precies goed ingeschat

Uit onderzoek van de Universiteit van Haarlem is gebleken dat het gevaar van ontploffende perforators op je werkplek door vrijwel alle Nederlanders precies goed wordt ingeschat. De meeste mensen denken namelijk dat hun perforator niet kan ontploffen zonder gebruik te maken van additionele explosieven. Grondig wetenschappelijk onderzoek uit Haarlem kan deze aanname nu eindelijk voor eens en altijd bevestigen.

Zo hebben de onderzoekers 5 willekeurig geselecteerde perforators zonder terugleggen uit een vaas getrokken. Op 4 stuks werden explosieven geplakt (te weten een klont C4, een landmijn, een bompijl en een handgranaat). Op de vijfde perforator werd niets geplakt. Na ontsteking van alle explosieven bleek dit ook precies de perforator te zijn die na afloop helemaal niet was ontploft. Dat kan geen toeval meer zijn.

Dat betekent dus dat alle Nederlanders die in het bezit zijn van één of meerdere perforators voortaan dus eindelijk met een gerust hart kunnen gaan slapen, in de geruststellende gedachte dat hun perforator de volgende ochtend hoogstwaarschijnlijk niet zal zijn ontploft.

Dat is toch weer fijn.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *