Grasfornuis nieuw speerpunt van GroenLinks

Als het aan GroenLinks ligt moet iedereen er volgend jaar aan geloven: het grasfornuis. Dit is een duurzaam alternatief voor gas en stelt de burger in staat om zelf zijn eigen brandstof op te wekken. Het enige dat hiervoor nodig is, is een tuintje met gras en een grasmaaier. Door deze combinatie kan iedereen voortaan elke twee weken zijn eigen duurzame energie opwekken in een speciaal daarvoor ontworpen stookkacheltje.

Dit grasfornuis moet alle andere energiebronnen te zijner tijd overbodig maken. Als koken op gras succesvol is gebleken, wil GroenLinks dan ook snel ook uitbreiden naar andere toepassingen. Zo moeten in 2025 alle auto’s een volledig biologische grastank achter het graspedaal hebben zitten.

GroenLinks is uiterst tevreden over zichzelf, al zien de andere partijen hier en daar nog wel wat tekortkomingen in dit plan.Tegelijkertijd maakt men zich in Friesland nu al zorgen over de potentieel desastreuze gevolgen de graswinning voor hun beperkte grasvoorraden gaat hebben. En terecht, want als ze daar niet meer fatsoenlijk naar gras kunnen kijken, wat is er dan nog voor reden om uit je bed te komen?

Maar GroenLinks weet het zeker: gras is de toekomst.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *