Grijze haren

Hoi allemaal, hier weer een kleine update over iets vaags dat ik nog met jullie wilde delen. Want vlak voordat ik afgelopen dinsdag aan mijn tweede kuur begon, haalde ik nog even de tondeuse over mijn hoofd om de boel wat op te frissen. Niet dat er heel veel eer meer te behalen valt aan mijn kapsel hoor (ik ben sowieso al vrij kaal de laatste jaren), maar dat ik kanker heb hoeft nou ook weer niet te betekenen dat ik meteen als een woeste yeti over straat moet lopen. En zo geschiedde: bzzzzzzt.

Op zich niks bijzonders natuurlijk, maar wat me deze keer opviel was dat het bergje haar dat zich rond mij heen opstapelde zowaar een stuk grijzer leek dan anders. Ook dat nog! Het is niet meteen wit hoor, maar gewoon een stuk vager, grauwer, en hier en daar echt met wat grijze plukken erdoorheen. Uiteraard heb ik meteen een second opinion gevraagd aan Floor, en zij kon mijn observatie bevestigen. Dus lekker dan! Haha.

Nou ben ik heel benieuwd of dit ook te maken kan hebben met die chemo, of dat het gewoon komt door het feit dat ik nu ook 40 ben en de strijd om een kapsel sowieso al hopeloos verloren had. Of zou het misschien door de stress komen van de afgelopen maanden? Want zoiets als dit heb ik natuurlijk (gelukkig) nog niet eerder meegemaakt. Dat gaat je vast niet in de koude kleren zitten, en ik ken wel meer gevallen van mensen die door moeilijke periodes in hun leven plotseling versneld grijs of wit geworden zijn. Maak ik dat nu ook mee? Is dit nu mijn eigen Gandalf-moment?

Waarschijnlijk is het antwoord helemaal niet zo zwart wit als hierboven beschreven, maar is het gewoon net zo grijs als mijn haar: een combinatie van factoren. Ik ga dit alleen wel even navragen bij chemo Renee als ik haar weer spreek. Stond dit ook ergens in de folder van bijwerkingen die ik niet helemaal tot in de puntjes gelezen heb?

Nou ja, ik lig er verder totaal niet van wakker hoor, maar vond het toch opmerkelijk genoeg om even met jullie te delen. Geen idee wat jullie verder met deze informatie moeten, maar toch. Alsjeblieft, doe er wat leuks mee! 😉

Haha.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *